Belföld

Alföldi Róbert egy másik műsorát sem meri bevállalni Zalaegerszeg

alfoldi-robert(430x286)(3).jpg (alföldi róbert, )
alfoldi-robert(430x286)(3).jpg (alföldi róbert, )
Civilek próbálták megszervezni a korábban lemondott beszélgetős műsort, de nem sikerült. Nincs olyan ember Zalaegerszegen, aki moderálni merne egy beszélgetést Alföldivel.

Mint ismert, Alföldi Róbert az Egerszegi Páholy kulturális sorozatban szerepelt volna a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.  Előre kérték, ne legyen előadásában politikai tartalom, amit Alföldi Róbert vállalt is, a jegyek 80 százaléka pedig már az első pár napban elkelt. A műsort négy nappal a meghirdetése után mégis törölték, mert Vigh László, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője erre utasította a polgármestert, aki  korábban a szervezőknek rábólintott Alföldi meghívására. A színésznek azt írták, azért marad el az előadása, mert aznap a 48-as szabadságharc 170. évfordulóját fogják ünnepelni.

Az indok azért is furcsa, mert az esemény Alföldi Róberttel március 22-én lett volna. Vagyis az Egerszegi Páholyban úgy tűnik, március 22-én ünneplik március 15-ét.

Az ügyről további részletek derültek ki a színész-rendező legfrissebb Facebook posztjából. Alföldi azt írja, hogy miután lemondták az eseményt, helyi civilek szervezkedni kezdtek, és úgy tűnt, mégis felléphet a városban.

Elkezdődött egy számomra végtelenül megtisztelő és megrázó szervezőmunka, hogy civil emberek összehoznák mégis az estet. Amire persze azonnal igent mondtam és persze semmiféle honoráriumot nem kértem. Megállapodtunk az időpontban, megbeszéltük, hogy nem politizálunk, hanem mi, mint normális kultúremberek beszélgetünk a színházról, a kultúráról, és jól érezzük magunkat együtt. Mint olyanok, akik egy normális, és demokratikus országban élnek.

Kulturált, emberi és okos – ilyen jelzőkkel illette a kezdeményezést a színész-rendező.

Aztán kapott egy levelet.

Hogy nincs olyan hely Zalaegerszegen, amit bérbe mernének adni, hogy megtartsák az eseményt. Sem szálloda, sem étterem, sem téli kert, sem semmilyen nagyobb helyiség. Mert félnek, mert megfenyegették őket, mert nem merik. Hogy nincs olyan ember Zalaegerszegen, aki moderálná a beszélgetést velem, mert félti a munkáját, mert szóltak neki, hogy jól gondolja meg, hogy akarja-e még a munkáját.

Alföldi azért tartotta fontosnak, hogy leírja a történetet, mert úgy véli, tudnia kell mindenkinek, hogy

„igenis létezik ma fenyegetés, és zsarolás és félelem Magyarországon”.

Alföldi azt kérdi, „Tényleg egy ilyen országban akarunk élni? És ez nem választási kortesmondat. Független a pártszimpátiától és attól is, hogy én milyen filozófia szerint élem az életemet.”

Majd azzal zárja a bejegyzést, hogy a történet mélyen megrázta. Alföldi Róbert teljes Facebook-jegyzete itt olvasható:

Közzétette: Alföldi Róbert – 2018. március 9.

Nem lesz konferencia március 22-én

Az Index közben arról ír, hogy abban a Hangverseny és Kiállítóteremben, ahol az eredeti eseményt rendezték volna, mégsem lesz március 15-ei konferencia.  Az Index birtokába került információk szerint ugyanis kiderült a konferencia időpontja és helyszíne: két hónappal később, május 16-án lesz, és nem abban a Hangverseny és Kiállítóteremben, ahová Alföldit hívták, hanem a városi önkormányzat dísztermében.

Kiemelt kép: Berecz Valter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik