Kultúra

Polgárháborús drámasorozatot készít a Drót alkotója

A széria az egyik önkéntesekből állóbrigád küzdelmeit fogja bemutatni a katonai konfliktusban.

A Variety számolt be róla, hogy David Simon vezetésével újra összeáll a széles körben az évezred legjobb sorozatának tartott Drót alkotócsapatából George Pelecanos és Dennis Lehane, hogy hárman közösen kidolgozzanak egy új sorozatot, amely a spanyol polgárháború idején fog játszódni.

A Jude Law főszereplésével készült Az ifjú pápát is gyártó spanyol Mediapro égisze alatt fog készülni a sorozat, amelynek A Dry Run lesz a címe és az önkéntesekből álló amerikai Abraham Lincoln zászlóaljról fog szólni, amelynek önkéntes tagjai 1937-ben szálltak be a harcokba a köztársaságiak oldalán.

A Variety úgy tudja, hogy a produkció egy olyasforma hat- vagy hétórás minisorozat lesz majd, mint David Simon 2015-ös alkotása, a több díjjal kitüntetett Mutassatok egy hőst!.

A spanyol polgárháború 1936. július 17. és 1939. április 1. között dúlt. A konfliktus a második spanyol köztársaság elleni katonai puccskísérlet után tört ki, amelyet José Sanjurjo tábornok vezetett Manuel Azaña elnöklése idején. A számos ország és több önkéntes brigád beavatkozásával vívott polgárháború a nacionalisták győzelmével ért véget, amely a demokratikus Spanyol Köztársaság végét jelentette, és több tízezer baloldali spanyol menekült el az országból.

Tíz éve ért véget a világ legjobb tévésorozata
De mit tud a Drót, amit más nem?
Kiemelt kép: Getty Images/Dia Dipasupil

Ajánlott videó

Olvasói sztorik