Kultúra

Idén hét pályakezdő filmtervei kapnak pénzt a Filmalaptól

Megvannak az Inkubátor Program győztesei, akik összesen öt produkcióra nyertek támogatást.

A Filmalap Inkubátor Program tíz döntőse mutatta be filmterveit a szakmai közönségnek és a zsűrinek a Toldi moziban rendezett pitchfórumon. A kezdeményezés célja a pályakezdő filmesek támogatása.

Grosan Cristina és Rainer-Micsinyei Nóra A legjobb dolgokon bőgni kell, Kis Hajni Külön falka, Lőrincz Nándor és Nagy Bálint Garázsmenet, Oláh Judit A tábor és Szirmai Márton Hol rontottam el? című filmterve a Filmalap Inkubátor Programjának nyertese.

A zsűri döntése és a szakmai közönség szavazatai alapján Grosan Cristina és Rainer-Micsinyei Nóra alkotópárosnak a mai 30 évesekről szóló dráma-vígjátéka, Kis Hajni apa-lánya komplex kapcsolatát feldolgozó játékfilmje, Lőrincz Nándor és Nagy Bálint szexuális bántalmazással foglalkozó drámája, Oláh Judit dokumentumfilmje, amely a szexuális zaklatással megvádolt Sipos Pál tanár nyomába ered, valamint Szirmai Márton diktatúrákon átívelő, humoros egész estés animációja nyert.

A Toldi moziban megrendezett pitchfórumon a program tíz döntőse személyesen mutathatta be filmterveit a szakmai közönségnek, valamint a rendezvény zsűrijének, amelynek tagjai az idén Bodzsár Márk forgatókönyvíró, rendező, Kálomista Zsuzsa filmforgalmazási szakember, Mécs Mónika producer, Pápai Zsolt egyetemi oktató és Ujj Mészáros Károly forgatókönyvíró rendező voltak.

A kiválasztott filmek gyártására pályázati úton a játékfilmeknél 62 millió, a dokumentumfilmeknél 22 millió, az animációs filmeknél pedig 82 millió forintig nyújt támogatást a Filmalap Inkubátor Programja.

Kiemelt kép: Magyar Nemzeti Filmalap

Ajánlott videó

Olvasói sztorik