Kultúra

Alföldi Róbert mégis felléphet Zalában

Csak nem Zalaegerszegen, hanem egy másik településen.

Zalaszentgróton fogják megrendezni Alföldi Róbert beszélgetős előadását, amelyet a közelmúltban Zalaegerszeg fideszes vezetése gyakorlatilag kitiltott a városból. A színész-rendező-színigazgatóval Veiszer Alinda fog beszélgetni a zalaszentgróti művelődési központban március 24-én este.

Alföldi eredetileg az Egerszegi Páholy kulturális sorozatban szerepelt volna a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. Előre kérték, hogy ne legyen az előadásában politikai tartalom, amelyet a művész vállalt is, a jegyek 80 százaléka pedig már az első pár napban elkelt. Ehhez képest a műsort négy nappal a meghirdetése után törölték, mert Vigh László, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője erre utasította a polgármester Balaicz Zoltánt, aki korábban a szervezőknek rábólintott Alföldi meghívására.

Nincs olyan hely Zalaegerszegen, amit bérbe mernének adni, hogy megtartsák az eseményt. Sem szálloda, sem étterem, sem téli kert, sem semmilyen nagyobb helyiség. Mert félnek, mert megfenyegették őket, mert nem merik. Hogy nincs olyan ember Zalaegerszegen, aki moderálná a beszélgetést velem, mert félti a munkáját, mert szóltak neki, hogy jól gondolja meg, hogy akarja-e még a munkáját

— mondta az ügy kapcsán Alföldi.

Az esemény Facebook-oldalán az olvasható, hogy az új helyszínen már a közéleti témák is szóba kerülhetnek majd. Ennek és az előadás befogadásának hátterében is az állhat, hogy Zalaszentgrótnak ellenzéki polgármestere van a volt MSZP-s, immár DK-s Baracskai József személyében.

Kiemelt kép: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás
alfoldi-robert(430x286)(3).jpg (alföldi róbert, )
Alföldi Róbert egy másik műsorát sem meri bevállalni Zalaegerszeg
Civilek próbálták megszervezni a korábban lemondott beszélgetős műsort, de nem sikerült. Nincs olyan ember Zalaegerszegen, aki moderálni merne egy beszélgetést Alföldivel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik