Kultúra

Függővé tenné gyerekeinket is a Netflix

Úgy tűnik, a Netflix éppen egy Black Mirror epizódot akar életre kelteni. A több sorozatnézés több ponttal is járna, hogy ezekkel mit tudunk majd kezdeni, azt még nem tudni.

A Netflix egy új játékos megoldást tesztel, melynek lényege, hogy a gyerekek pontokat kapnának a mesék megtekintése után.

Interaktívabbá szeretnénk tenni a sorozatnézést azzal, hogy különböző dolgokat gyűjthetnek a gyerekek az epizódok megtekintése után. Ezzel szórakoztatóbbá tesszük a mesenézést, lesz miről beszélni, és mit megosztani. Ugyanakkor egyelőre csak teszteljük ezt a megoldást, még nem biztos, hogy élesítjük is”

– közölte a Netflix a Variety-vel.

Forrás: Twitter/joswilson

Akik részt vesznek a tesztelésben, egy piros lakatot láthatnak a sorozatok borítóin, a jobb felső sarokban. Ugyanakkor a pontok gyűjtése (egyelőre?) nem old fel semmilyen új tartalmat, amihez nem férnénk hozzá egyébként is a videostreamelős szolgáltatásban. Ez okozott is némi zavart a felhasználók körében, akik nem értették, mihez tudnak kezdeni újdonsült pontjaikkal.

Sokan aggódnak amiatt, hogy a gamifikáció még inkább függővé teszi majd a gyerekeket: így is sokszor nehéz megbeszélni velük, hogy nem nézhetnek meg még egy részt, ha az újabb epizódok még több pontot jelentenek, a versenyszellem is feléled bennük.

https://twitter.com/mrsmiamac/status/971510647375704064

(Variety)

Kiemelt fotó: Netflix

Ajánlott videó

Olvasói sztorik