Kultúra

Vin Diesel újabb képregényhős bőrébe bújik

De ezúttal nem úgy, mint Groot esetében, akinek csak a hangját kölcsönzi.

A Sony bejelentette, hogy lezárultak a januárban megkezdett tárgyalások és megállapodtak Vin Diesellel, aki elvállalta a Bloodshot című képregényadaptáció főszerepét – számolt be róla a Deadline.

Az egyes Marvel karakterek mellett a Bloodshotot kiadó Valiant Comics képregényeinek filmes jogait is birtokolja, ezért már egy ideje tervezték, hogy ezt a figurát is filmre viszik. A produkcióról egyelőre annyit tudni, hogy Eric Heisserer (A dolog, Érkezés) forgatókönyvéből a rendezőként a Deadpoollal befutott Tim Miller és a vizuális effektus guru, Dave Wilson fogja együtt dirigálni. Az executive producerek Diesel és a vele közösen a Halálos iramban-mozikat is producerként jegyző Neal Moritz lesznek.

A Kevin Van Hook, Don Perlin és Bob Layton által megalkotott és a képregények lapjain először 1992-ben megjelent Bloodshotról azt kell tudni, hogy az eredetileg Raymond Garrison nevű karakter egy ex-katona, aki miután halálos sebet kap, a nanotechnológia segítségével megmentik és elpusztíthatatlan gyilkológépet csinálnak belőle. Bloodshotként Garrison rendkívüli képességekre tesz szert, így az olyan már-már sztenderd adottságok, mint az emberfeletti erő, gyorsaság és sebregeneráció mellett alakot is tud váltani és még nukleáris energiát is módjában áll kilőni magából. A nyomokban Deapoolra is hasonlító figurának az évek során két alteregója is volt, őket Angelo Mortallinak és Psiot Killernek hívják.

Bloodshot a képregényekben. Fotó: Valiant Comics

A Bloodshottal a Sony nem titkolt célja egy olyan véres és korhatáros produkció (később pedig franchise) összehozása, mint a 20th Century Fox közelmúltbeli képregényfilmes sikerei, a Logan – Farkas és a Deadpool. Emellett a Deadline úgy tudja, a stílusát tekintve olyasféle filmben gondolkoznak, mint a ’80-as és ’90-es évek sci-fi akciófilmjei, a Terminátor, a Robotzsaru, vagy éppen a Total Recall – Az emlékmás.

A legnagyobb hollywoodi biznisszé vált szuperhősfilmekben egyelőre „csupán” Groot hangjaként jelenlévő Diesel számára új karriermérföldkő lehet majd a Bloodshot, amelyet valószínűleg jövőre forgatnak.

Vin Diesel bejelentette, hogy ki rendezi a Halálos iramban 9-et és 10-et
A direktor személye mellett az akciósztár azt is felfedte, hogy lesz egy nagy visszatérője az utolsó két filmnek.
Kiemelt kép: Getty Images/Dave J Hogan

Ajánlott videó

Olvasói sztorik