Kultúra

Megvan, hogy ki készíti az első Star Wars-tévésorozatot

A Disney bejelentette, hogy kire bízták a hamarosan készülő élőszereplős szériát.

A Walt Disney bejelentette, hogy Jon Favreau lesz az írója és a producere az első élőszereplős Csillagok háborúja-tévésorozatnak – számolt be róla a Variety.

A Diney által még novemberben beharangozott széria a stúdió saját, egyelőre névtelen filmszolgáltató platformján lesz látható, melyet a tervek szerint 2019 második felében indítanak.

Jon Favreau a Star Wars: Az utolsó Jedik díszbemutatóján. Fotó: Getty Images/Ethan Miller

A színészből lett rendező és producer Favreau évek óta rendszeresen dolgozik a Disneynek, ő rendezte a Marvel mozis univerzumát megalapozó A vasembert, továbbá a Vasember 2-t, melyeket a Bosszúállók-filmekel együtt producerként is jegyez. Ezek mellett ő készítette az élőszereplős A dzsungel könyvét, illetve jelenleg egy másik Disney-mese, Az oroszlánkirály élőszereplős feldolgozásán dolgozik.

Ha valaki azt mondja nekem 11 éve, hogy esélyt kapok majd történeteket elmesélni a Star Wars-univerzumban, nem hittem volna el. Már alig várom, hogy belevághassak ebbe az izgalmas kalandba

— mondta Favreau a bejelentéssel kapcsolatban.

Az 51 éves filmesnek már van némi Star Wars-tapasztalata: a 2008-2015 között futott Star Wars: A klónok háborúja című animációs szériában kölcsönözte a hangját egy karakternek, illetve egyelőre ismeretlen szerepben benne lesz a májusban érkező Solo: Egy Star Wars-történet című Han Solo-moziban is.

A 90-es évek egyik slágerével még menőbb a Han Solo-mozi előzetese
Hiába: a Beastie Boys örökzöldje csodákra képes.
Kiemelt kép: Walt Disney/Lucasfilm

Ajánlott videó

Olvasói sztorik