Kultúra

Dolores O’Riordan hangjával fejezi be új albumát a Cranberries

És az idén jubiláló első nagylemezüket is újból kiadják.

A The Cranberries honlapján jelentették be az együttes tagjai, hogy a januárban tragikus hirtelenséggel elhunyt Dolores O’Riordan hangjával fejezik be a zenekar új stúdióalbumát  – írja a CNN (via MTI).

Az együttest lesújtotta énekesnőjük halála, ezért egy időre fel is függesztették az 1993-as debütáló albumuk, az Everybody Else Is Doing It So Why Can’t We? újra kiadásának munkálatait. A lemezt a megjelenés 25. évfordulójára tervezték ismét megjelentetni.

A friss bejelentés szerint a The Cranberries tagjai, Mike Hogan, Noel Hogan és Fergal Lawler utóbb nemcsak az évfordulós kiadás elkészítését folytatják, de befejezik az új stúdióalbumukat is.

Hosszas megfontolás után úgy döntöttünk, véghez visszük azt, amibe belefogtunk. Mivel ez olyasmi, amit együttesként, Doloresszel közösen kezdtünk, folytatnunk kell. Szóval az a terv, hogy befejezzük és később, de még idén megjelentetjük az album jubileumi kiadását

— olvasható a zenekar honlapján.

Az új terv szerint a korábban bejelentett és ugyancsak tavaly elkezdett új, nyolcadik nagylemezüket is befejezik, miután O’Riordan hangját még a halála előtt rögzítették az új számokhoz. Mint írták:

Ha minden jól megy, jövőre már kapható lesz

Mint ismert, Dolores O’Riordan váratlanul hunyt el január 15-én egy londoni hotelben. A 46 éves énekesnő hangfelvételeket készíteni érkezett a brit fővárosba. A rendőrség megállapította, hogy nem voltak gyanús körülményei O’Riordan halálának, ugyanakkor a halottkémi hivatal vizsgálatot indított a halála ügyében. A törvényszéki orvosszakértői hivatal jelentését legkorábban áprilisban teszik közzé.

A Cranberries énekesét megkínozta a világhír
Dolores O'Riordannek fiatalon jött a siker, de egy életen át küzdött szorongásaival és a gyerekkori traumákkal. 
Kiemelt kép: Getty Images/WireImage/Srdjan Stevanovic

Ajánlott videó

Olvasói sztorik