Kultúra

Százak búcsúztatták a Cranberries énekesnőjét

A megemlékezést a múlt héten elhunyt Dolores O'Riordan szülővárosában rendezték.

Több száz ember vett részt Dolores O’Riordan búcsúztatásán, amelyet a Cranberries-énekes szülővárosában, Limerickben rendeztek vasárnap – számol be róla a BBC News.

A búcsúztatásnak otthont adó Szent József templom előtt egész délután hosszú sor kígyózott. A templomban az énekesnő dalait játszották és a koporsója mellett az alábbi felirat volt olvasható:

A dal véget ért, de az emlékek tovább élnek.

Dolores O’Riordan búcsúztatása Limerickben. Fotó: Getty Images/Charles McQuillan

A Press Association (PA) brit hírügynökség értesülése szerint O’Riordan temetése kedden lesz a nyugat-írországi Ballybrickenben. A gyászmisét a mindössze 200 főnek helyet adó helyi Szent Ailbe templomban rendezik, így oda csak a rokonokat és O’Riordan közeli barátait hívták meg, a szertartást azonban rádión keresztül élőben közvetítik. A nyilvános búcsúztató után a temetés családi körben történik.

Dolores O’Riordan váratlanul hunyt el múlt hétfőn egy londoni hotelben. A 46 éves énekesnő felvételeket készíteni érkezett a brit fővárosba. A rendőrség megállapította, hogy nem voltak gyanús körülményei O’Riordan halálának, ugyanakkor a halottkémi hivatal vizsgálatot indított a halála ügyében.

A Cranberries énekesét megkínozta a világhír
Dolores O'Riordannek fiatalon jött a siker, de egy életen át küzdött szorongásaival és a gyerekkori traumákkal. 
Kiemelt kép: Europress/AFP/Guillaume Souvant

Ajánlott videó

Olvasói sztorik