Kultúra

Meghalt a Cranberries énekese

46 évesen életét vesztette Dolores O’Riordan, a kilencvenes években világszerte népszerű, The Cranberries nevű ír rockzenekar gitáros-énekesnője és dalszerzője, írja az Independent.

Szóvivője arról számolt be, hogy az énekes váratlanul halt meg, de az okáról egyelőre nem közöltek információt.

A Cranberries első slágere 1993-ban a Linger c. dal volt, melyet 1994-ben a Zombie című, terrorellenes szám követett, mely elsöprő siker lett és világhírűvé tette a zenekart, a No Need to Argue című albumból pedig 17 millió kelt el világszerte. 2001-ig hat stúdióalbumot adtak ki, melyet több válogatás- és koncertlemez követett. Az együttes játszott Budapesten is, 2002-ben a SAP Csarnokban léptek fel, majd Dolores a családalapítás után szólókarrierbe kezdett. 2007-ben az Are You Listening, majd 2009-ben a No Baggage című albumokkal jelentkezett, majd még ugyanabban az évben újjáalakult a Cranberries, mely két újabb albumot is megjelentetett, majd tavaly még világ körüli turnéra is indult, ám ezt félbe kellett szakítani, O’Riordan gerincproblémái miatt.

Dolores O’Riordan egyébként korábbi interjúiban őszintén vallott arról, hogy gyermekként négy éven át szexuálisan zaklatták, hogy sokat depressziós és sokat gondol az öngyilkosságra és hogy egyszer letartóztatták, mert állítólag rátámadt valakire egy repülőgépen.

A szintén ír rockegyüttes, a Kodaline az elsők között reagált a tragikus hírre a Twitteren.

Kiemelt kép: Europress/AFP/Guillaume Souvant

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik