Kultúra

Megállíthatatlan a Fekete Párduc, A szépség és a szörnyeteget is lenyomta

Nincs akadály, amint T'Challa nem ugrana át párducügyességgel: most épp Emma Watsonék tündérmeséjét nyomta le a pénztáraknál.

A Disney, ahogy alighanem az összes filmstúdió, akkor a legboldogabb, amikor önmagával versenyez, így van ez most is, a Disney-Marvel Fekete Párduca ugyanis 506,4 millió dollárral a napokban előzte meg a szintén gigantikus Disney-projektet, A szépség és a szörnyeteget, elvéve tőle minden idők kilencedik legjobb összesített észak-amerikai bevételét. Mindezt úgy, hogy T’Challáék története nem egészen három hete került mozikba.

A Fekete Párduc fontos film, csak nem nekünk
Mi nem fogjuk a bőrünkön érezni, milyen jelentősége van ennek a szuperhősnek.

A következő ledöntésere váró sakkfigura szintén Disney-gyerek, éspedig a Zsivány Egyes, ami jelenleg 26 milliós előnnyel áll a nyolcadik helyen. Az összeg ugyan nem túl nagy falat, de a hétvégi kínálat kicsit mégis nehezíthet a dolgon, az Államokban ugyanis több kisebb várható bevételű film mellett a következő hétvégén érkezik a nagyon várt Időcsavar, szintén a Disney-től, a filmet 30-38 millió dollár körülre várják.

 

Közben a Fekete Párduc a nemzetközi piacon sem kevésbé sikeres: már a 910 millió dollárt közelíti, ezzel lenyomva olyan blockbustereket, mint a Thor: Ragnarök, A galaxis őrzői 2., vagy a Batman Superman ellen. A sikert a hétvégi Oscaron is megénekelték: Kimmel már a gála elején elmondta, hogy rengeteg kiemelkedő filmre irányítják rá ma este a reflektorfényt – amely filmeket a Fekete Párduc kivétel nélkül mind lenyomta a pénztáraknál, kéicsit később pedig kiemelte, hogy abban a negyvenhét percben, amióta tart a gála, a film újabb negyvennyolcmillió dollárt keresett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik