Kultúra

Quincy Jones fellép Budapesten

Magyarországra jön a producerlegenda, aki több zenésztársával és Radics Gigivel fog koncertet adni.

Miután nemrég két nagy port kavaró interjút is adott, Quincy Jones hamarosan Budapestre látogat és

a Papp László Sportarénában több zenészbarátjával együtt fel is lép majd július 16-án.

Az eseményt bejelentő Get Closer Concerts szerint az idén 85 éves zenész és producerlegenda a közelgő születésnapja apropóján két nagyszabású koncertet ad Európában, ezek egyike lesz a budapesti.

A huszonnyolcszoros Grammy-díjas producer koncertjén itt lesz a kameruni énekes és basszusgitáros Richard Bona, a háromszoros Grammy-díjas jazz-énekesnő Dee Dee Bridgewater, a  kubai zongorista-virtuóz Alfredo Rodriguez, és a magyar származású, roma jazz-gitáros Andreas Varady is.

Az arénás koncerten hazai előadók is fellépnek majd, egyikük a producer által korábban a világ legjobb hangjai közé sorolt Radics Gigi, akit 2012-ben személyesen hívott meg a Montreux-i Jazzfesztiválra fellépni. A júliusi koncert másik hazai fellépője a Budafoki Dohnányi Zenekar lesz.

Quincy Jones egyszerre zenekarvezető, zeneszerző, lemezkiadó, magazin-alapító, multimédia vállalkozó, humanitárius és szociális ügyek szervezője, üzletember, producer, fiatal tehetségek felfedezője.

Jonesnak a közelmúltban több botrányos kijelentése is volt, előbb januárban a GQ magazinban, majd február elején a Vulture című oldalnak interjút adva sztorizgatott és pl. arról beszélt, hogy Michael Jackson többször plagizált, a Beatles tagjai „szarul” játszottak, Donald Trump pedig egy őrült.

Quincy Jones megbolondult vagy reklám az egész?
A zseniális zeneszerző botrányos nyilatkozataiban nem kíméli se Michael Jacksont, se a Beatlest.
Kiemelt kép: Getty Images/WireImage/Amanda Edwards

Ajánlott videó

Olvasói sztorik