Kultúra

Quincy Jones megmondta, hogy Michael Jackson lopott, a Beatles meg egy szar

A 84 éves, huszonnyolcszoros Grammy-díjas, legendás producer, Quincy Jones olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Michael Jackson vagy Frank Sinatra, és mindenről megvan a véleménye. A Vulture-nek olyan interjút adott, hogy az ember nem akarja, hogy valaha is véget érjen a beszélgetés.

nekem nincs mitől félnem, haver.

– ebből már lehetett tudni, hogy erős sorokra lehet számítani.

Bár a cikk hosszú, megéri elolvasni, mi csak a legfontosabb (de amúgy Jones azt is vágja, hogy ki ölte meg Kennedyt: a maffia, Sam Giancana intézte a gyilkosságot) sorokat emeljük ki például Michael Jacksonról, akivel Quincy Jones a 70-es évek végétől dolgozott együtt, és több száz millió lemezt adott el az énekesnek. Azt viszont nem sokan mernék elmesélni, hogy szerintük Jackson plagizált.

Sok számát lopta: State of Independence (az eredeti, 1982-es számot Donna Summer énekelte fel, és szerinte az egyik fontos riffje kísértetiesen hasonlít a Billie Jean híres szólójára – a szerk.) és a Billy Jean. A hangjegyek nem hazudnak, haver. […] Kapzsiság, haver, kapzsiság. Don’t Stop Til You Get Enough – Greg Phillinganes írta az egyik részét, Michaelnek 10 százalékot kellett volna adnia. Nem tette meg.

– majd hozzátette, hogy kamu, hogy betegsége miatt volt szüksége a plasztikai műtétekre.

Quincy Jones nem kímélte a barátait, mondjuk úgy, hogy a Beatles nem a kedvence.

A legrosszabb zenészek voltak a világon. Kurva szarul játszottak. Paul volt a legrosszabb basszeros, akit valaha hallottam. És Ringo? Ne is beszéljünk róla.

A producer el is mondott egy esetet, amikor Ringo Starr, a zenekar dobosa küszködött egy számmal, és milyen kínosan húzták ki a gödörből. De azért úgy fejezte be a sztorit, hogy Ringo Starr jó fej.

Bonóról és a U2-ról sem nyilatkozott túl elismerően. Amellett, hogy tiszta szívéből szereti az énekest, csak rázta a fejét a zenekarral kapcsolatban, szerinte túl nagy nyomás van a U2-n. Bruno Marst, Chance the Rappert és Kendrick Lamart viszont dicsérte, bírja őket annak ellenére, hogy semmi újat nem tud felfedezni a mai hangzásban.

Végül Trump is szóba került, illetve az, hogy Quincy Jones randizott Ivanka Trumppal, és neki van a legjobb lába világon, csak az apja gáz. Ja, és Trump lánya akart elvileg Jonesszal vacsorázni. Természetesen ennyivel nem intézték el az amerikai elnököt, szóba került a rasszizmus, aminek az okait a következőképpen látja a producer:

Trump és a tanulatlan redneckek (tehetnek a rasszizmusról – a szerk.). Trump azt mondja nekik, amit hallani akarnak. Régen lógtam vele. Őrült egy fasz: agyilag korlátozott, megalomán, nárcisztikus. Ki nem állhatom.

Viszont jó barátjának, Oprah Winfrey-nek nem javasolja, hogy induljon a választásokon.

Fotó: Kevin Mazur/WireImage

Kiemelt kép: Chris Walter/WireImage, Michael Jackson és Quincy Jones az 1990-es Grammyn

Ajánlott videó

Olvasói sztorik