Kultúra

Végét járja az Oscar-jelölt magyar film fontos szereplője

Lehet, hogy még a vasárnapi díjátadót sem éri meg, bár a gondozója szerint nincs különösebb baj, csak nagyon öreg szegény.

Nagyon beteg a magyar idő szerint vasárnap éjjel esedékes Oscar-gálán a legjobb idegennyelvű film kategóriában esélyes Testről és lélekről egyik szarvasa – számolt be róla a Ripost.

Az oldalnak Horkai Zoltán, a szarvasokat gondozó Horkai Animal Training Center vezetője árulta el, hogy a most 18 éves szarvasbika, Góliát nincs jól és minden jel arra mutat, hogy már nincs sok hátra neki.

A bika, Góliát nagyon beteg, de nem szívesen beszélek erről. Szegénykém ledobta az agancsát, csak álldogál, már nem megy oda a többiekhez. Sajnos ez azt jelzi, hogy nincs sok hátra neki. Annyira öreg, hogy bármikor bármi megtörténhet, mondjuk ki: elpusztulhat. Már így is tovább élt, mint a szarvasok általában. Most 18 éves, amikor a filmet forgatták, 15 éves volt, és már akkor is visszaragasztott agancsban szerepelt a kamerák előtt. Könnyen lehet, hogy nem éli meg az Oscar-díj-átadást

– mondta Harkai.

A szarvasokra nagyon jellemző, hogy nem jelzik, ha bajuk van, sokáig húzzák. Hirtelen romlik az állapotuk: reggel még jól vannak, de délután hopp, a semmiből megtörténik a baj. Picurral is bármi megtörténhet, mert ő is öreg

– tette hozzá.

Pénteken a Bors is megszólaltatta Horkait, ott már finomabban fogalmazott:

Góliát egyáltalán nem haldoklik, én annyit mondtam, hogy előfordulhat, hogy valamelyik állatom a farmon nem éli meg a díjátadót, hiszen van például egy 25 éves medvém is, Brumika. Természetes, hogy egy idős állat bármikor meghalhat, de a jelenlegi tudomásom szerint Góliát jól van és egyáltalán nem beteg. A szakirodalom szerint ezek a szarvasbikák 14–16 évet élnek, Góliát pedig már 18 éves, vagyis látszik már rajta a kor. Leejti a nyakát, lassabban mozog, és most dobta le az agancsát is, így akik nem értenek hozzá, azok hihetik azt, hogy az agancs helyén az a véres folt egy sérülés.

Amiben dolgozik, Oscarra jelölik
Egy 24 éves színműs lány különös érzékkel talál rá a filmes munkáira: eddig csak a Testről és lélekrőlben és a Saul fiában dolgozott.
Kiemelt kép: Mozinet

Ajánlott videó

Olvasói sztorik