Kultúra

Wes Anderson kutyás filmjét is láthatjuk majd az idei Titanicon

A Kutyák szigete nyitja majd a nemzetközi filmfesztivált, amelyet áprilisban rendeznek Budapesten.

Idén már 25. alkalommal rendezik meg Budapesten a Titanic Nemzetközi Filmfesztivált, amely 2005 óta versenyfesztiválként is működik. A majd április 4-13. között zajló Titanic Wes Anderson Kutyák szigete című filmjével nyit, de itt lesz majd először látható hazánkban Bogdán Árpád Genezis című alkotása is.

A Kutyák szigete című új filmjéért Wes Anderson a legjobb rendezőnek járó Ezüst Medvét nyerte el a nemrég véget ért Berlini Filmfesztiválon. A Japánban játszódó animációs alkotás egy fiatal fiút követ nyomon, aki kutyáját kutatja. A mindeddig hat Oscar-díjra jelölt Anderson ezúttal is sajátos hangulatú filmet készített, amely országszerte május 3-tól lesz látható a mozikban.

Lelepleződtek a rasszista macskások Berlinben
Nem kell kutyásnak lenni ahhoz, hogy az ember imádja Wes Anderson filmjét.

A 2018-as mustrán előreláthatólag 45 filmet láthat majd a közönség, köztük befutott rendezők új filmjeit, elsőfilmesek debütáló alkotásait, illetve kevésbé ismert régiók filmművészetének izgalmas darabjait.

A fesztivál idei vendége Izland lesz, de láthatunk majd iráni, indonéz, lengyel, szerb, kazah és brazil alkotásokat egyaránt, valamint a Hullák a napon (Let the Corpses Tan) című belga thrillert vagy Andrus Kivirähk Ördöngös idők című regényének filmfeldolgozását is.

A budapesti seregszemlén olyan alkotásokat nézhetnek majd premier előtt a nézők, mint a Veszett vidék című ausztrál dráma vagy A bosszú című francia női thriller. Csak az idei Titanicon lesz látható többek között az A Ghost Story az Oscar-díjas Casey Affleckkel a főszerepben vagy Chloé Zhao a világ számos filmfesztiválján – többek között Cannes-ban is – díjat nyert The Rider című alkotása.

A 25. Titanic egyik különlegessége lesz az is, hogy Bogdán Árpád a Berlinale Panorama programjában bemutatott filmje, a Genezis Magyarországon itt lesz először látható.

Fontos bemutatni a romagyilkosságokat, de nem így
A Genezis mintha az egész rendszert felmentené a felelősség alól.

Idén is az Uránia és a Toldi mozi lesznek a Titanic fő helyszínei, de a Színművészeti Egyetemen, a Kinoban, a Francia Intézetben, az Art+ moziban, illetve a Magvető Caféban is lesznek vetítések és különböző programok. A filmfesztivál végleges programját március közepén fogják közzétenni.

Kiemelt kép: Fox Searchlight Pictures

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik