Kultúra

Ifj. Vidnyánszky Marton Lászlóról: „elfogadom, hogy elítélték, de azt nem, hogy kivégezték”

Ő vett fel, ő mondta, hogy próbáljam ki most már a rendezést is, ő hívott maga mellé tanársegédnek. Neki köszönhetően vagyok a Vígszínházban. Nyolc év alatt teljesen más embert ismertem meg. Nem a felmentéséért, de ezt szükségesnek éreztem, hogy elmondjam. Persze az ember nem láthat át minden ilyen ügyet. Nem az én feladaton ítéletet mondani a hasonló kényes esetekben

– mondta Marton Lászlóról Vidnyánszky Attila fia, aki interjút adott a Magyar Nemzetnek.

Marton László rendezőt tavaly októberben bocsátották el a Vígszínháztól, miután előbb Sárosdi Lilla, majd több név nélkül nyilatkozó nő zaklatással vádolta meg. Marton László előbb tagadott, majd egy bocsánatkérő közleményt adott ki.

Ifj. Vidnyánszky most azt mondta, mélyen érintette az ügy, felháborodott, és minden hasonló sztori hallatán felszisszen. Fáj neki erről beszélni, mert Marton

sokkal több volt nekem, mint osztályfőnök, mai napig több; elfogadom, hogy elítélték, de azt nem, hogy kivégezték.

A Marton-ügy kirobbanása után ijf. Vidnyánszky is kiadott egy nyilatkozatot, amit Sárosdi Lilla és Shilling Árpád is méltatott.

A fiatal színész-rendező, akit Ruttkai Éva-emlékgyűrűvel díjaztak két alakításáért is, az interjúban beszélt arról is, hogyan élte meg, hogy kivágták a jeleneteit a Viszkis című filmből, és hogy milyen a helyzet most Kárpátalján.

Kiemelt kép: MTI/Márton Mónus

Ajánlott videó

Olvasói sztorik