Kultúra

Marton miatt meneszthetik Eszenyit

Állítólag már meg is találták az utódját.

A Bors szerint Eszenyi Enikő igazgatói megbízása 2020. június 30-áig érvényes, színháza sikert sikerre halmoz, a színfalak mögött mégis készülnek elmozdítására. Helyzetét megingatta a többek által bírált vezetési stílusa, de a lap úgy tudja, a döntéshozóknál a Marton-ügynél telt be a pohár.

Eszenyi Enikő miatt mondott fel Harkányi Endre a Vígszínháznál
Harkányi úgy gondolja, méltatlanul bánt vele a direktor asszony, Eszenyi Enikő, amiért a fizetését a felére akarta csökkenteni.
Sokan elmentek, de Vidnyánszky fia a Vígszínházban folytatja
Nem csak színészek fordítanak hátat Eszenyi Enikőnek. A színház egyik legfontosabb vezetője is lelép.

Akkor kezdtek el Eszenyi menesztésén gondolkozni, amikor úgy nyilatkozott, fogalma sem volt, mi folyik színháza falai közt, nem tudott volt főrendezője zaklatási ügyeiről. Eszenyi Enikőt a Fővárosi Önkormányzat, mint a Vígszínház fenntartója, idő előtt csak alapos indokkal mozdíthatja el.

Ugyanakkor a Bors szerint már megvan az utódja is. Állítólag a Városházán Rudolf Pétert látnák szívesen a színház élén. A lap utolérte Rudolf Pétert, aki döbbenten hallotta nemcsak azt, hogy Eszenyit menesztenék, hanem azt is, hogy ő léphetne a helyébe.

A zaklatási ügyet kirobbantó Sárosdi Lilla korábban többször is elmondta, Marton Lászlónak már megbocsátott, de fontosnak tartaná, hogy azok is álljanak nyilvánosság elé, akik tudtak arról, mit művel Marton, mert ha hallgatnak, magukat is összekenik ezzel a dologgal.

Sárosdi Lilla belehalt volna a hallgatásba
A színésznő a gyerekkel sétált, amikor az utcán meglátta Martont.

 

 

Kiemelt fotó: MTI/Beliczay László

Ajánlott videó

Olvasói sztorik