Kultúra

Megvan a Halálos fegyver 5 címe, de nem biztos, hogy elkészül a film

Minderről az a Richard Donner beszélt egy interjúban, aki az előző négy részt is rendezte.

Októberben robbant a bombahír, miszerint ismét az előző négy részt is sikerre vivő Danny GloverRichard DonnerMel Gibson hármas és a Warner Bros. stúdió már dolgozik a Halálos fegyver 5-ön.

Mégsem öregek még hozzá: Mel Gibsonék megcsinálják a Halálos fegyver 5-öt
Újra összeáll a Danny Glover - Richard Donner - Mel Gibson trió, hogy elkészítsék az akciófilm-széria utolsó részét.

Azóta annyit lehetett tudni, hogy az akciófilm-széria záró akkordjának szánt produkció ugyan még nagyon gyerekcipőben jár, de a forgatókönyve már majdnem készen is van.

Az előzményekhez képest most itt a hideg zuhany: a 87 éves Donner a Nerdistnek interjút adva arról beszélt a projekttel kapcsolatban, hogy ugyan továbbra is nagyon szeretnék megcsinálni a filmet, de az egyre reménytelenebbnek tűnik, mert időközben bekavartak nekik a Warnernél.

Én készen állok rá, hogy megcsináljuk az ötödiket. A címe Lethal Finale (kb. Halálos finálé). Nagyon sötét. Már mindannyian felkészültünk rá, hogy belevágjunk, mire most a Warner Bros. az ódivatú trükkjeit játssza. Pontosabban nem a Warner Bros, hanem ez a pasas, aki a stúdiót vezeti. Ő és ezek az emberek a jogi osztályon a lehető legkevésbé produktív módon tárgyalnak velünk. El kellene küldeni őket a producerekhez, rendezőkhöz és színészekhez, hogy előbb megtanulják, hogyan készül egy film és csak aztán tárgyaljanak. De ez az egész egyszerűen megalázó. És annyira kár érte, mert van egy igazán nagyszerű sztorink, amit ugyanaz a nagyszerű Channing Gibson dolgozott ki, aki a Halálos fegyver 4-et is írta nekem. Sötét a cselekmény, mert egy érzelmes és megrendítő befejezést akartam, de már nem hiszem, hogy meg fog valósulni. Ez pedig szívfacsaró

— mondta a rendező, aki azt nem tisztázta, hogy az egyeztetések során mivel állt elő a stúdió.

Egyelőre nem tudni többet a Halálos fegyver 5 körüli bizonytalan helyzetről, mindenesetre ha valóban annyira gyászos, ahogyan a direktor lefestette, úgy valószínűnek tűnik, hogy tényleg nem lesz semmi a filmből. Pedig a számok a Warner Bros. számára is a kompromisszum és a produkció beindítása mellett szólnak, miután az előző négy rész összesen 955 millió dollárt hozott a stúdió konyhájára.

Kiemelt kép: Getty Images/Joshua Blanchard

Ajánlott videó

Olvasói sztorik