Kultúra

Justin Timberlake Janet Jacksont és az NSYNC-et sem hozta el a Super Bowlra

A győztes Eagles és a Patriots mellett az este legfontosabb szereplője Justin Timberlake volt, aki 14 év után, 37 évesen bizonyíthatta, hogy a Janet Jaksonos show-ja már a múlté, mással, mellek nélkül is képes felhívni a Super Bowl közönségének figyelmét. Összeségében ez így sajnos nem igaz, mivel Timberlake félidei előadása laposra sikerült, nem történt semmi katartikus, amiről még napokig beszélhetnénk. A tisztességes kötelezőt viszont hozta, kisebb technikai hibákkal és néhol playbackkel túl vagyunk az 52. Super Bowl félidején. Ha nem követte volna az élő közvetítésünket, összeszedtük, hogy miről maradt le Timberlake alatt.

Janet Jackson kihagyta a show-t

Leginkább az foglalkoztatta az internetet az elmúlt napokban, hogy lesz-e Jackson-Timberlake reunion, vagy sem. Őszintén szólva teljesen érthető, ha Jacksonnak semmi kedve sem volt ahhoz, hogy kiengeszteljék a 2004-es mellélövés után. Bár a hivatalos verzió szerint véletlenül került le a latex az énekesnő fél melléről, túl megrendezettnek tűnt az egész. De ez mindegy is, hiszen Janet Jakcson volt az este igazi vesztese: az MTV és a rádiók feketelistára tették, és a Grammy-gálától szintén elköszönhetett, ezzel szemben Timberlake vígan építgethette tovább a karrierjét a botrány után.

Fotó: Kevin Mazur/WireImage

Az idei Super Bowlon jogosan merült fel, hogy Jackson visszatér az amerikai foci legfontosabb eseményére, de nem lépte meg. Ahogy azt megjósoltuk, Justin Timberlake nem tett semmi felkavarót, és maximum annyi telt tőle, hogy a Filthy után beleénekelt a Rock Your Body című számába, ami alatt majd másfél évtizeddel ezelőtt még melltartót rángatott.

Ez a Justin Timberlake már senkiről nem tépi le a melltartót
Az énekes tizennégy év után tér vissza a Super Bowl félidei show-jába, melynek a valaha volt legnagyobb botrányát okozta, mégis a nemzedéke legnagyobb férfi popsztárja lett.

Sehol egy NSYNC

Tavaly Lady Gagánál sem jöttek be a tippek Beyoncéról, és most megint hoppon maradtak a rajongók. Egy tökéletesen retró NSYNC-egyesülésre számítottunk, de semmi, Timberlake egyedül táncolta le egy komplett fiúzenekar koreográfiáját a Twitter legnagyobb bánatárta. Bár voltak olyan hozzászólások, amik örültek a halftime show-nak, a legtöbben mégsem ezt várták, és túl kiszámítható volt Justin Timberlake összes lépése. Elénekelt pár sort a legnagyobb slágereiből: nem hagyta ki a SexyBacket, a My Love-ot, a Cry Me a Rivert és a Suit and Tie-t sem, az adut viszont nem játszotta ki, és nem hozta vissza a 2000-es éveket.

Most jó volt a Prince-megemlékezés?

Vagy inkább az a kérdés, hogy ízléses lépés-e a 2016-ban meghalt énekes akarata ellenére duettet énekelni. Prince már évtizedekkel ezelőtt nyíltan elítélte azokat a technikákat, amikkel életre lehet kelteni egy elhunyt művészt, Timberlake mégis hologramos preformanszt tervezett a Super Bowl félidejében, de ezt a rajongók és a közeli hozzátartozók abszolút ellenezték. Gyakorlatilag felszólították az énekest, hogy hagyja ki Prince alakját a halftime-ból, amit Timberlake végül el is fogadott, megígérte, hogy nem lesz itt semmiféle hologram.

Tulajdonképpen nem hazudott, de ügyesen megkerülte a kérdést. A félidei műsorban hologram tényleg nem volt, de a minneapolisi születésű Prince-t kivetítették a stadionban az I Would Die For You című szám alatt, Timberlake zongoráját és a környéket lilára festették. Meg kell hagyni, hogy nagyon látványos volt a megemlékezés, de a legtöbben mégis kiborultak, hogy a stáb nem tartotta tiszteletben Prince akaratát.

Fotó: Jonathan Daniel/Getty Images

Tánc és csak tánc

A Super Bowl félidei show-ja alatt sajnos többször akadt technikai probléma, Timberlake mikrofonja nem szólt jól, de ettől még így is furcsa, hogy egyes részeknél milyen nagyokat táncolt az énekes, a száma szólt a háttérben, mégsem tartotta maga elé a mikrofont. Az ilyen részleteken ki lehetne akadni, de fölösleges, a Super Bowl szenzációja ugyanis tényleg egy showműsor. Nem egy élő koncertről van szó, hanem egy alig több mint tíz perces ugrálásról, a látvány pedig sokszor maga alá temeti az élő hangot. Ami viszont Timberlake-nek nagyon megy, az a tánc, és ezt ki is használta rendesen: a cowboyos, rejtőszínes szettjében (az új albuma Man of the Woods címmel jelent meg) olyan mozdulatokat nyomott, amit talán még Michael Jackson is megirigyelt volna.

Fotó: Streeter Lecka/Getty Images

Nem egy bal cápa, de azért nem rossz

Katy Perry 2015-ös bal cápáját már soha sem fogja felülmúlni egyetlen Super Bowl sem, de azért mém nélkül nincs műsor. Idén az a srác lett a szerencsés, akivel Justin Timberlake nagyon spontán fényképezkedett a félidei show kellős közepén. A Twittert perceken belül elárasztották a jobbnál jobb szövegek, miszerint a fiú a fotó után gyorsan legoogle-özte, hogy ki is lehet az a Justin Timberlake. Lehet, hogy a Trollok zenéje, a Can’t Stop the Feeling is volt, de ettől még annak nem sokat mondhat az NSYNC vagy akár a Cry Me a River, aki 2000. után született. Szóval lehet, hogy elérkeztünk azokhoz az időkhöz, amikor Justin Timberlake kezdeteiről lemaradt egy generáció.

Csak két tweet a sok közül.

Anya, fel tudnál venni? Tuti, hogy jó koncerten vagyok?

Kiemelt kép:Kevin Mazur/WireImage

Ajánlott videó

Olvasói sztorik