Kultúra

Nem csak vérrel és sikítással lehet jó horrort csinálni

Sőt, nem is feltétlenül csak csúcskamerákkal: Steven Soderbergh új horrorja, az Unsane például kizárólag iPhone-nal forgott.

Akkor is rá kellene jönnünk, hogy Steven Soderbergh-et foglalkoztatják a nem hagyományos filmkészítési megoldások, ha nem nyilatkozna erről úton-útfélen. A napokban indult új, forradalminak szánt tévésorozata, a Mozaik, melyben a néző határozhatja meg az események alakulását.

Sharon Stone-tól várják a sorozatnézés forradalmát
Mostantól tényleg a néző lesz az úr.

Most pedig itt a soron következő filmjének első trailere, a film különlegessége pedig, hogy minden felvétel iPhone-nal készült hozzá. Na meg az, hogy úgy para, hogy sehol egy parajelenség, kísértet, késes támadó és egyéb horrorklisék. A történet főhőse, akit a netflixes The Crownból ismert Claire Foy alakít, maga sem tudja, minek hihet: a saját tudatának, vagy a valóságnak, pontosabban annak, amire mások azt mondják, az a valóság. Ő ugyanis mindenütt zaklatóját látja, akiről viszont nem teljesen egyértelmű, hogy valóban mindenütt ott van-e, vagy csak hősünk hiszi azt. Az Unsane-t az Államokban idén márciusban mutatják be, magyar premierről egyelőre nincs hír.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik