Kultúra

Kiderült, ki vádolja Michael Douglast szexuális zaklatással

Korábban csak azt lehetett tudni, hogy egy volt női alkalmazottja állítja, molesztálta őt a színész.

A múlt héten Michael Douglast is utolérte a szexuális zaklatási botrány, amikor is a színész produkciós cégének egyik volt női alkalmazottja beszélt arról a The Hollywood Reporternek, hogy 32 éve végig kellett néznie, ahogy Douglas kielégíti magát. Ez a cikk végül nem jelent meg, de kétszeres Oscar-díjas színész úgy döntött, hogy elébe megy a dolognak, és cáfolta a vádakat.

Szexuális zaklatással vádolták Michael Douglast
Maga nyilatkozott a dologról a kétszeres Oscar-díjas színész.

Most, egy héttel később kiderült, hogy a Douglast megvádoló Susan Braudy írónő, újságíró, aki pénteken feltárta, miként molesztálta őt az amerikai színész, producer a ’80-as évek végén – írja az MTI.

Az NBC televízió pénteki Today című magazinműsorában és a The Hollywood Reporter magazinnak az írónő egyebek között elmondta, hogy a színész a jelenlétében végzett önkielégítést. Ez akkor történt, amikor Braudy az 1980-as évek végén Douglas Stonebridge Productions nevű cégének New York-i irodáját vezette, a színész pedig a lakásán tartott megbeszélést. A nő a történtek miatt megalázottan érezte magát, és azonnal távozott a lakásból.

Úgy éreztem, azt gondolja, hogy mindent megtehet, amit akar, mivel sokkal nagyobb hatalma volt, mint nekem

— hangoztatta Braudy, aki még abban az évben felmondott a cégnél.

Az írónő közölte, hogy a szexuális zaklatások ellen fellépő #MeeToo-mozgalom segítette őt abban, hogy feltárja ügyét.

Douglas már tíz napja megelőző cáfolatban tagadta állítólagos helytelen szexuális viselkedését. A színész ügyvédei révén tudta meg, hogy a The Hollywood Reporterben fog megjelenni a cikk az esetről. A Deadline magazinnak nyilatkozva „teljes hazugságnak, koholmánynak” nevezte a vádat, aminek „semmi igazságalapja nincsen”, ugyanakkor bocsánatot kért, ha közönségesen viselkedett volna.

Elmondta, hogy több mint 30 éve nem áll kapcsolatban vádlójával. Hozzátette, hogy

lesújtották az állítások, és hajlandó mindent beismerni, amiről úgy véli, hogy felelős. Nincs bizonyíték. Ez nem fog bíróság elé kerülni. Ez az ügy elévült.

A hét végén Michael Douglas felesége, Catherine Zeta-Jones arról beszélt, hogy férje erőteljesen támogatja a Mee Too mozgalmat.

Michael 110 százalékban a mozgalom mögött áll. Több mint 50 éve van a filmiparban, dolgozik kreatívan nőkkel

— hangoztatta, emlékeztetve arra, hogy a férfi édesanyja és felesége is színésznő.

Kiemelt kép: Getty Images/Daniel Zuchnik

Ajánlott videó

Olvasói sztorik