Kultúra

Brigitte Bardot szerint képmutatóak a zaklatások ellen tüntető színésznők

A színésznő élesen kritizálta a #MeToo-mozgalmat és a molesztálások ellen nyilvánosan kiállókat.

Nem sokkal azután, hogy Catherine Deneuve másokkal közösen nyílt levélben kritizálta a #MeToo-mozgalmat, most egy újabb legendás francia színésznő, Brigitte Bardot ment neki a szexuális zaklatások ellen kampányolóknak – számolt be róla a The Guardian.

A 84 éves színésznő a Paris Match című francia lapnak adott interjút, melyben szóba került a szexuális zaklatási botrány és a #MeToo. Bardot nem kertelt és meglehetősen negatív véleménynek adott hangot a molesztálások ellen fellépő színésznőkkel kapcsolatban, akik szerinte

az esetek legnagyobb többségében képmutatók, nevetségesek és érdektelenek.

Ennyinél nem állt meg és így folytatta:

Sok színésznő flörtöl a producerekkel egy-egy szerepért. Aztán később, amikor elmesélik a történetüket, azt mondják, hogy zaklatták őket… Ezzel valójában sokkalta inkább csak ártanak maguknak ahelyett, hogy a hasznukra válna.

A molesztálási témát illetően Bardot elismerte, hogy a karrierje során őt szexuálisan nem zaklatta senki, legfeljebb csak bókokat kapott.

Azt gondoltam, kedves dolog, hogy olykor azt mondják, gyönyörű vagyok és csinos kis seggem van. Az ilyesfajta dicséret kellemes.

— tette hozzá a a színészkedéssel 1973-ban felhagyó színésznő.

Mint ismert, Franciaországban valósággal felrobbant a közösségi média Catherine Deneuve és társai nyílt levele miatt, következésképp feltehetően Bardot is komoly bírálatoknak néz elébe a #MeToo-ellenes szavai miatt. Utóbb Deneuve bocsánatot is kért a zaklatások áldozataitól, így aztán nem kizárt, hogy Bardot is erre kényszerül majd.

Hatalmas a felháborodás Catherine Deneuve #MeToo-ellenes levele miatt
Össztűz zúdult a színésznőre és társaira, akik nyílt levélben bírálták a zaklatások elleni mozgalmat.
Kiemelt kép: Corbis via Getty Images/John van Hasselt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik