Kultúra

Mark Wahlberg a zaklatás ellen harcoló nőknek adta a másfél millióját

Igen, azt a másfél millió dollárt, ami szombaton bejárta a világsajtót, miután kiderült, hogy Wahlberg filmbeli partnere, Michelle Williams ugyanazért a munkáért csak ezer dollárt kapott.

Mark Wahlberg A világ összes pénze című film alkotóitól szabályosan kizsarolt másfél millió dollárt, miután Kevin Spacey zaklatási ügyei miatt Ridley Scott kivágta azokat a jeleneteket, melyekben Spacey is feltűnt. Kilenc nap alatt újra kellett forgatni az érintett jeleneteket a Spacey helyére került Christopher Plummerrel, és mindazokkal a színészekkel, akik még szerepeltek ezekben a jelenetekben, és ebbe Wahlberg csak a kért összeg kifizetése után ment bele, míg partnere, Michelle Williams napi 80 dolláros bérért tette meg ugyanezt.

A felháborodás hatására Wahlbergnek lépnie kellett, és ő lépett is: a másfél millió dollárt a Time’s Up nevű programnak ajánlotta fel, amelyet hollywoodi sztárok hoztak létre szexuálisan zaklatott nők segítésére. „Száz százalékosan támogatom az igazságos fizetés ügyét” – fogalmazott a színész. Sőt, a Wahlberget képviselő WME ügynökség is csatlakozott hozzá, és ők is utaltak félmillió dollárt a Time’s Upnak. Michelle Williams nyilatkozatban köszönte meg Wahlberg és a WME döntését, és hozzátette: „Csak közös erővel és áldozatok árán tehetünk egy egyenlőbb világért”.

Kép: Imperative entertainment / RedRu / Collection ChristopheL (photographer)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik