Kultúra

Újabb 10 milliós támogatást kap Dobó Kata filmje

A színésznő első rendezésének előkészítésére már másodjára szavazott meg 10 millió forintot a Filmalap.

Újabb 10 millió forintos gyártás-előkészítési támogatást szavaztak meg Ray Cooney és John Chapman Kölcsönlakás című színdarabjának megfilmesítésére – derül ki a Filmalap közleményéből (via MTI).

A fővárosi Játékszínben több mint egy éve játszott vígjátékból az egyik szerepet játszó Dobó Kata fogja rendezni a filmet. A közlemény szerint a produkció Gulyás Buda közreműködésével készül, az operatőr Seregi László lesz. A forgatókönyvet az Üvegtigris alkotói, Búss Gábor Olivér és Kapitány Iván írták.

Még októberben számoltunk be róla, hogy már akkor 10,5 millió forintos fejlesztési támogatást szavazott meg a Filmalap a Kölcsönlakás című vígjátékra. A ma bejelentett újabb 10 millió forinttal pedig

20 millióra nőtt a film előkészítésének támogatása, amely már végképp magas ahhoz képest, hogy a Filmalap döntőbizottsága jellemzően 3-4 milliót szokott megszavazni ilyen célra.

A Kölcsönlakáshoz hasonló támogatási összeget az utóbbi időben csak az Oscar-díjas Nemes Jeles László új filmje, a Sunset (21 millió), az Antal Nimród rendezte A Viszkis (12 millió) és a Herendi Gábor-féle Valami Amerika 3 (9 millió) kapott forgatókönyv- és gyártás-előkészítésre.

A vígjátékkal az első rendezésére készülő Dobó Kata még tavaly azt mondta, hogy egy régi ismerőse kereste meg a Kölcsönlakás ötletével, és ha kapnak rá támogatást, ő vállalja a rendezést. Azt viszont állítása szerint nem gondolta, hogy a pályázat előnyhöz jutna majd amiatt, hogy régebben a filmügyi kormánybiztos Andy Vajna élettársa volt.

A Kölcsönlakás cselekménye egyébként egy olyan egy olyan lakás körül bonyolódik, amelyet – akár a háziak engedélyével, akár anélkül -, mindenki kölcsönvesz egy éjszakára.

Kiugróan magas támogatást kapott Vajna Tímea üzlettársának filmje
A kormánybiztos volt élettársa, Dobó Kata rendezheti a vígjátékot.
Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik