Kultúra

Szexuális zaklatással vádolják a Marvel legendás elméjét

Stan Lee a vádak szerint nővéreket fogdosott.

A 95 éves Stan Lee, a Marvel legendás alkotója tagadja, hogy molesztálta volna a gondozókat, akik szexuális zaklatással vádolják az írót. A zaklatási vádakról a Mail Online számolt be először, a meg nem nevezett, de „a helyzetet jól ismerő” forrás szerint Lee az otthonában őt gondozó nővéreket zaklatta szóban és fizikailag: meztelenül mászkált előttük, vulgáris szavakkal bombázta őket, és orális szexet kért egyiküktől. Ezt Lee ügyvédjén, Tom Lallason keresztül kategorikusan tagadta, és azt is kilátásba helyezte, hogy harcolni fog jó hírnevének megőrzéséért.

A Mail Online beszámolója szerint a meg nem nevezett gondozó intézmény tulajdonosához

több panasz is érkezett nővérektől, akik Lee házában dolgoztak.

A tulaj személyesen Lee-nél tett panaszt. Ugyanakkor a BuzzFeed beszélt egy céggel, amely Lee ellátásárról gondoskodik, amely tagadta, hogy bármilyen jogi lépést tettek volna Stan Lee ügyében.

A most vádat emelő vállalat már nem dolgozik az írónak, a most foglalkoztatott cég pedig úgy nyilatkozott, hogy a szerző, amióta csak neki dolgoznak, mindig „udvarias, kedves és tiszteletteljes” volt. Stan Lee ügyvédje december 20-án küldött felszólítást az érintett cégnek, melyben becsületsértésnek nevezi a vádakat, a Mail Online-nak pedig azt nyilatkozta, hogy

nem tudunk senkiről, aki bármiféle polgári pert indítványozott volna, vagy a rendőrséghez fordult volna,

hozzátéve, hogy Lee abszolút semmi rosszat nem tett. Stan Lee olyan karakterek történetét hozta tető alá, mint Pókember, a Fantasztikus Négyes, Hulk, Thor vagy épp az X-Men mutánsai.

Kiemelt kép: Rich Polk/Getty Images, AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik