Kultúra

Háborúval fenyeget a Fekete Párduc új előzetese

A hazájában királlyá válva máris egy komoly konfliktust kell majd elhárítani a Chadwick Boseman által megformált hősnek.

Beköszöntött 2018 és az elmúlt évek után idén sem maradunk majd Marvel-filmek nélkül, melyek közül sorban a Ryan Coogler rendezésében közelgő Fekete Párduc lesz az első a sorban. A szuperhősmozihoz egy előzetessel is felérő új, másfél perces tévészpot érkezett.

Fekete Párduc (Chadwick Boseman) első önálló filmje az otthonába, a fiktív Wakandába kalauzol majd bennünket, ahol a hős apja helyét elfoglalva immár nemcsak az ország igazságosztójává, de az új királyává is válik. A sztori némiképp ködös, de úgy fest, T’Challa trónra lépése miatt fognak elszabadulni az indulatok, miután a fiatal király nemezise, Erik Killmonger (Michael B. Jordan) a Bosszúállók: Ultron korában megismert Ulysses Klaue-val (Andy Serkis) szövetkezve megkísérli megdönteni az uralmát.

A produkcióban az egyaránt Oscar-díjas Lupita Nyong’o és Forest Whitaker, továbbá Danai Gurira, Martin Freeman, Angela Bassett és Daniel Kaluuya lesz látható a mellékszerepekben.

A Fekete Párduc egy nappal az amerikai bemutató előtt: február 15-én fog a magyar mozikba kerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik