Kultúra

Újabb évadot kap a tavaly feltámasztott A szökés

A Fox egyik vezetője jelentette be, hogy már dolgoznak a sorozatnak új irányt adó 6. évadon.

Az eredetileg 2005-2009 között futott A szökést újramelegítő tavalyi minisorozat (avagy az ötödik évad) sikerén felbátorodva a Fox bejelentette, hogy újabb évadot terveznek, melyet már el is kezdtek kidolgozni – számolt be róla a Variety.

A hírt a sajtó munkatársaival Michael Thorn, a tévés hálózat szórakoztatásért felelős elnöke közölte:

A szökés új változatán dolgozunk. Még nagyon az elején járunk a projekt fejlesztésének, de meglehetősen izgatottak vagyunk miatta.

Az „új változat” hallatán sokaknak a Fox korábbi hasonló vállalkozása, az ugyancsak roppant népszerű 24-nek a megállíthatatlan Jack Bauer, azaz Kiefer Sutherland nélkül 2016-ban indított 24: Újratöltve juthat eszébe, amely nem volt éppen nagy siker (és már az első évad után el is kaszálták). Azonban a rajongók aggodalmát megelőzendő Thorn hozzátette, hogy A szökés folytatása másképpen lesz „új változat”:

Az írók alig néhány hete prezentálták a következő fejezet megközelítését. Még nincs kész a pilotepizód forgatókönyve sem, viszont teljes mértékben arra számítok, hogy mind a két testvér (Michael Scofield és Lincoln Burrows) visszatér majd a sorozatban. Feltételezem, hogy elérhetőek lesznek, jóllehet mindig nehéz újra összehozni egy show szereplőgárdáját, amikor a színészek elfoglaltak a karrierjük miatt.

Magyarán a Foxnál arra apellálnak, hogy Wentworth Miller (Scofield) és Dominic Purcell (Burrows) ismét rábólintanak az újabb évadra, amelyből az év második felében, avagy 2019-ben lehet majd valami.

Kiemelt kép: Fox Television

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik