Kultúra

Rengetegen értették félre a Star Wars egyik jelenetét

Egy amerikai mozilánc kényszerült figyelmeztetni a vendégeit, miután sokan panaszkodtak a film egyik megoldására. Többen nem értették, hogy Az utolsó Jedik vége előtt nem sokkal teljes a csend a filmben, ami akár lehetne a mozi hibája is, de nem. Nagyjából a Cinema Citynek megfelelő hálózat, az AMC megelégelte a sok reklamációt, úgyhogy kirakott egy plakátot a termek elé, hogy nem az ő hibájuk, hogy még három sorral lejjebb is hallani a másik levegővételét.

Kérjük vegye figyelembe, hogy Az utolsó Jedik jelenetében 1 óra 52 percnél minden hang megszűnik körülbelül 10 másodpercre. Amíg a kép mozog, addig a teremben nem hallani semmit. Ez szándékos, a rendező kreatív döntése.

Az utolsó jedik reményt ad, hogy a Star Warsnak van jövője
A Star Wars VIII. része jobban elszakad a szent trilógiától, mint Az ébredő Erő, Luke Skywalker visszatérése pedig boldoggá tett minket. Kritika spoilerek nélkül.

A vizuális effektekért felelős Ben Morris a hangtalansággal kapcsolatban úgy nyilatkozott egy interjúban, hogy nem véletlen, szerettek volna feszültséget teremteni, és Morris lenyűgözőnek találta, hogy hallani minden lélegzetet, minden könnyet.

Mindeközben a Star Wars továbbra is népszerű, világszerte 800 millió dollárnyi (~210 milliárd forint) bevételt hozott, amivel most a 71. legnézettebb film valaha. A Variety gyűjtése szerint 1,3 millió dollárral maradt le az E.T. után, viszont egyelőre az első három, az Avatar (2,78 milliárd dollár), a Titanic (2,18 milliárd dollár) és az Ébredő erő (2,06) nyomába se ért. A karácsonyi piacon jelenleg a Jumanji a Csillagok háborúja legnagyobb ellenfele, amit mi is dicsértünk.

A dzsungelt csak Dwayne Johnsonnal lehet kibírni
Megnéztük az új Jumanjit, és azt kell mondjuk, hogy korántsem annyira béna. Egy kis Indiana Jones, egy kis számítógépes játék és egy kis Szikla. Spoilermentes kritika.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik