Kultúra

Carrie Fisher írta Az utolsó Jedik legviccesebb beszólásait

Carrie Fisherről köztudott, hogy zseniális humora volt, az viszont már kevésbé, hogy éveket töltött script doctorként Hollywoodban, mások forgatókönyveit javítgatva. Így tulajdonképpen nincs abban semmi meglepő, hogy tőle származik a Star Wars: Az utolsó Jedik több vicces egysorosa is, ahogy azt Rian Johnson mesélte el egy interjúban. Az író-rendező konkrét példákat is mondott, de aki még nem látta a filmet, vigyázzon, mert némi SPOILER következik:

  • Fishertől származik például az a jelenetet, mikor Luke és Leia újra találkozik, és Leia megjegyzést tesz Luke új frizurájára
  • Vagy, amikor Amylin Holdo admirálisnak engedi át Az erő legyen veled-frázist azzal, hogy “Te jössz, én már elégszer mondtam”

Johnson szerint a humor nagyon fontos eleme a Star Warsnak, és elmesélte, hogy Fisher órákon át tudta ontani a jobbnál jobb beszólásokat, több füzetet tele tudott volna jegyzetelni az ötleteivel. A színésznő csaknem pontosan egy éve halt meg, december 27-én. A Star Wars VIII. epizód volt az utolsó filmszerepe.

Az utolsó jedik reményt ad, hogy a Star Warsnak van jövője
A Star Wars VIII. része jobban elszakad a szent trilógiától, mint Az ébredő Erő, Luke Skywalker visszatérése pedig boldoggá tett minket. Kritika spoilerek nélkül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik