Kultúra

Mégsem Sylvester Stallone rendezi a Creed 2-t

Leváltották a színészlegendát, aki helyett egy fiatal direktor fogja levezényelni a Rocky-spinoff folytatását.

Még októberben jelentette be Sylvester Stallone, hogy nemcsak írni és producerálni, de rendezni is ő fogja a Creed: Apollo fia folytatását, miután az alapfilmet levezénylő Ryan Coogler kiszállt a projektből.

A második részben Rocky szerepében is visszatérő színész szavait nem erősítette meg a produkciót gyártó MGM, de senki nem is vonta kétségbe, miután a 71 éves Sly már eddig is számos, utóbb hivatalossá is vált infóval (pl. Dolph Lundgren visszatérése Ivan Dragóként) szolgált a produkcióval kapcsolatban. Erre most, két hónappal később a Deadline értesülése szerint az MGM bejelentette, hogy

utóbb nem Stallone, hanem a 29 éves Steven Caple Jr. fogja dirigálni a második Creed-mozit.A nem túl Caple-nek ez lesz a második nagyjátékfilmje a 2016-ban bemutatott The Land című dráma után.

A „leváltását” maga Stallone is megerősítette az alábbi Instagram-posztjával:

Adonis Creed karaktere erre a generációra reflektál és úgy gondolom, fontos, hogy olyan rendezőnk legyen, aki tagja ennek, ezért szerencsések vagyunk, hogy velünk van Stephen Caple Jr. Egy csodálatos új tehetség vette át a rendezői teendőket és olyannyira azonosulhatóvá teszi a sztorit, amennyire az csak lehetséges… Ő és Michael B. Jordan ki fognak ütni!

— írja posztjában a Golden Globe-díjas Stallone.

A Creed: Apollo fia két évvel ezelőtt 35 millió dollárból készült és 173,6 milliót termelt az MGM-nek, így nem véletlen, hogy a stúdió zöld utat adott a Rocky-spinoff folytatásának. A még ismeretlen cselekményű sequel Stallone korábbi bejelentése szerint 2018. november 21-én fog a mozikba kerülni.

Kiemelt kép: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)/Warner Bros. Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik