Kultúra

Már 50 ezer nézőnél tart az Aurora Borealis, Törőcsik Mari üzent

Továbbra is szépen teljesít a mozikban a Mészáros Márta különleges családtörténeti filmje.

Október 19-én került a mozikba az Aurora Borealis – Északi fény. A forgalmazó Vertgio Média szerint

már 50.058 néző látta a mozikban és továbbra is hatalmas az érdeklődés az alkotás iránt.

A film külföldön is siker: az októberben rendezett chicagói filmfesztiválon megkapta a közönségdíjat.

Mészáros Márta filmje kapcsán három új klip is készült, amelyekben Törőcsik Mari, Törőcsik Franciska és Ladányi Jákob üzen. Törőcsik Mari megszólalása már megjelent, míg Törőcsik Franciska klipje hétfőn, Ladányi Jákobé kedden kerül nyilvánosságra.

Az Aurora Borealis két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet, amely anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja. A Bécsben élő sikeres ügyvéd, Olga (Tóth Ildikó) idős anyja, Mária (Törőcsik Mari) váratlanul kómába esik. Amíg Mária élet és halál között lebeg, Olga egy mélyen elhallgatott titokra bukkan. A szenvedélyessé váló kutatás az ’50-es évek háború utáni Európájába vezeti vissza, ahol útja végén ő maga áll: egy olyan ember, akit korábban nem is ismert. A film szokatlan helyzetekben, női érzékenységgel beszél az identitásválságból adódó drámai helyzetekről, a széttöredezett Európa háborúi okozta, soha nem gyógyuló sebekről, az elmúlásról, valamint a hazugságok és elhallgatások leleplezésének felszabadító erejéről.

A már említettek mellett Wunderlich József, Cserhalmi György, Fekete Ernő, Bereczki Zoltán, valamint Mészáros Márta állandó szereplői, Monori Lili és Czinkóczi Zsuzsa is játszik a filmben.

A traumákat ki kell beszélni, de nem így
Mészáros Márta olyan témákat dolgozott fel az Aurora Borealis - Északi fény című új filmjében, amik rákként burjánzanak a magyar nemzetlélekben, mégsem sikerült igazi katarzist elérnie. Kritika.
Kiemelt kép: Vertigo Média

Ajánlott videó

Olvasói sztorik