Kultúra

Három napig igazi filmkülönlegesséket pótolhatsz a Zsilipben

Indul a magyarhangya catch-up weekendje, amely során az elmúlt évek néhány izgalmas alkotását tűzik ismét műsorra.

Hetedik születésnapját ünnepli a magyarhangya, ezért a forgalmazó december 1. és 3. között a Zsilipben catch-up hétvégét szervez.

A magyarhangya 7 éve mutatta be az első filmjét, azóta 36 különleges, társadalmilag fontos műnek segítette a hazai terjesztését, rendezett filmfesztivált (HangyaPass), Jodorowsky-maratont, „Szóljon hangosan a néma” sorozatot, szerkesztette egy ideig az Odeon Lloyd mozi műsorát, tematikus filmklubbot szervezett a Néprajzi Múzeummal, a Krétakörrel, és részt vett számos európai uniós kezdeményezésben, köztük a most negyedik évadjába lépő Scope100 projektben.

December első hétvégéjén szeretnék megünnepelni az első 7 évünket egy különleges miliőben, a Zsilipben (XIII., Újpesti rakpart 1.), amely Budapest legújabb, menő rendezvényhelyszíne.

A pénteken kora délután kezdődő és vasárnap estig tartó catch-up weekenden 12 filmet vetítenek, 12 filmet vetítenek, köztük premier előtt a Jesús és a Lucky című alkotást is.Ezen a hétvégén zsűritagnak is lehet jelentkezni a következő Scope100 online filmfesztiválra.

A nézők között plakátokat és a magyarhangya szintén ma induló VOD-szolgáltatásához promóciós kódokat is kisorsolnak a hétvégén.

A magyarhangya catch-up weekend programja

December 1. – „kisebbségben” péntek

December 2. – „művészet” szombat

December 3. – „nagy kérdés” vasárnap

További információt a programról és a jegyárakról itt, illetve a hétvége Facebook-oldalán találsz.

Kiemelt kép: Magyarhangya

Ajánlott videó

Olvasói sztorik