Kultúra

Gollam a tévébe költözik, jöhet A Gyűrűk Ura sorozat

Zsákosék kalandjaival szeretne válaszolni az Amazon a Trónok harca sikerére.

Nagy fába vágja a fejszéjét az Amazon Studios, mert kitalálta, hogy ha már annyira népszerű a fantasy meg a Trónok harca, akkor A Gyűrűk Urát is meg kéne sorozatosítani – írja a Verge. Annyira komolyan veszik a jogtulajdonos Warner Bros. Televisionnel és J. R. R. Tolkien író utódaival való előzetes tárgyalásokat, hogy még Jeff Bezos Amazon-vezér is részt vesz azokon.

A Verge arról ír, nagy átalakulások vannak az Amazon stúdiójánál: Bezos maga is benne van nyakig egy nagy kreatív ébredésben, az HBO sikerszériáihoz hasonlóakat akarnak ugyanis gyártani. Nagy váltás volt, hogy a hónap elején közölték, Roy Price, a stúdió vezetője szexuális zaklatási vádak miatt távozik.

Az első nagy változtatás első zászlóshajója lehetne a globálisan ismert Tolkien-bestseller adaptációja. Eddig többször is feldolgozták már, a legismertebb próbálkozás egyértelműen – az előzménysztori Hobbitot eléggé elszúró – Peter Jackson mozis trilógiája lett. Mindenesetre rettegni még kár, nemhogy rendező, még megállapodás sincs. Az biztos, hogy annyi vért és szexualitást nehéz lesz az esetleges sorozatokba csempészni a jámbor Tolkien művéből, mint amennyi a Trónok harcába belefért.

(Kiemelt kép: YouTube)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik