Kultúra

A Kincsem nyitja a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált

Herendi Gábor rendezése ma este debütál a tengerentúli seregszemlén.

November 2-án este ünnepélyes keretek között Herendi Gábor részvételével a nagy sikerű Kincsem című film vetítése nyitja meg a 17. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált,

melynek a Laemmle’s Monica Film Center ad otthont – írja közleményében a Magyar Nemzeti Filmalap.

A legújabb magyar filmeket Hollywoodban bemutató rendezvény a Filmalap támogatásával a Bunyik Entertainment szervezésében valósul meg.

A Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál történetében először idén két teljes hétig tart a szemle négy Laemmle moziban, a Monica Film Center-ben, a Fine Arts Theater-ben, Music Hall-ban és a Playhouse-ban.

Amerikában is óriási siker a Kincsem
Herendi Gábor rendezése több díjat is bezsebelt a kaliforniai Wine Country Nemzetközi Filmfesztiválon.

Összesen 13 mozifilm, 19 tévéfilm, 18 rövidfilm, 8 dokumentumfilm, számos ismeretterjesztő alkotás és animáció is látható lesz az idei válogatásban. A fesztivál vendégei között lesz többek között Reviczky Gábor és Farkas Franciska. Magyarország idei Oscar nevezését, a Testről és lélekről című filmet Enyedi Ildikó forgatókönyvíró-rendező és Mécs Mónika producer személyesen mutatja be.

A 17. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált november 16-án a Gárdos Éva rendezésében készült Budapest Noir című filmjének bemutatója zárja a rendező részvételével.

A Budapest Noirból pont Budapest maradt ki
A sikeres krimi filmváltozata egy kihalt, fapados Budapesten játszódik, ahol alig laknak emberek, de ha az ilyen részleteken túltesszük magunkat, korrekt közönségfilmet kapunk.
Kiemelt kép: Fórum Hungary

Ajánlott videó

Olvasói sztorik