Kultúra

Amerikában is óriási siker a Kincsem

Herendi Gábor rendezése több díjat is bezsebelt a kaliforniai Wine Country Nemzetközi Filmfesztiválon.

Nemrég ért véget a Wine Country Nemzetközi Filmfesztivál Kaliforniában, ahol a Kincsem

a legjobb külföldi film, a legjobb operatőr (Szatmári Péter) és a legjobb forgatókönyv (Herendi Gábor és Hegedűs Bálint) díját is elnyerte.

Az idén 31. alkalommal megrendezett kaliforniai filmfesztivál mintegy 50 alkotást vonultatott fel, köztük a Kincsemet, melynek a kaliforniai fesztiválon volt a nemzetközi premierje – írja közleményében a Filmalap.

A Kincsem-et a hazai mozikban már több mint 444 ezer néző látta, és ezzel vitathatatlanul az elmúlt 10 év legsikeresebb magyar mozifilmje. A Filmalap értékesítési részlege a májusi cannes-i filmvásáron a külföldi forgalmazóknak már bemutatta a Kincsem-et. A cannes-i market vetítés kapcsán a tekintélyes The Hollywood Reporter elismerő kritikával illette az alkotását, „pazar történelmi filmnek” nevezve azt.

A Kincsem nemcsak a legdrágább, de most már a legsikeresebb magyar film is
Lélektani bevételi határt lépett át a Kincsem.

Kínára, Dél-Koreára, Romániára, Csehországra, Szlovákiára, Ukrajnára és Szerbiára már született megállapodás helyi forgalmazókkal, így a Kincsem ezekben az országokban már biztosan látható lesz, sőt az Emirates légitársaság járatain is. A magyar filmet számos további országból kérték már be a forgalmazók megtekintésre, köztük amerikai, angliai és németországi forgalmazók.

A Kincsemben Blaskovich Ernő (Nagy Ervin) céltalan életet él, mígnem egy nap megjelenik számára a nagy lehetőség: Kincsem, a csodaló, amivel aztán sikert sikerre halmoz a lóversenypályákon. Blaskovich nemes küzdelemben győzheti le ősi ellenségét, von Oettingen bárót (Gáspár Tibor), rivalizálásukat azonban bonyolítja, hogy belehabarodik Klara von Oettingenbe (Petrik Andrea), apja gyilkosának lányába.

Nagy Ervin szerint nagyobb sikert nem lehet ebben az országban elérni
A színész szinte Brad Pittnek érzi magát a Kincsem bemutatója óta.
Kiemelt kép: Fórum Hungary

Ajánlott videó

Olvasói sztorik