Kultúra

Paul Walker nem a Porsche hibájából halt meg

Közös megegyezéssel lezárták az ügyet, amit Paul Walker lánya indított a Porschével szemben.

Paul Walker lánya, a tizennyolc éves Meadow Walker nem sokkal a 2013-as baleset után perelte be a Porschét, azt állítva, apja halálát a Carrera GT rosszul működő biztonsági öve okozta, ami miatt nem tudott kiszállni az autóból, és halálra égett. Azzal is vádolta a gyárat, hogy autóikkal korábban is stabilitási és vezetési gondok voltak. A balesetben Walker, és az autót vezető harmincnyolc éves Roger Rodas is meghalt. A The Blast úgy tudja, pár napja közös megegyezéssel ejtették az ügyet: a vádak jogtalannak bizonyultak. Ugyancsak lezárták az a pert is, amit Walker apja indított a cég ellen.

A tragikus baleset 2013 hálaadásnapi hétvégéjén történt, egy jótékonysági partiról tartottak haza egy 2005-ös Porsche Carrera GT-vel, a kocsi messze túl gyorsan ment, 80 és 93 mérföld per órával a megengedett 45 helyett, ez nagyjából 120 és 150 kilométer per órát jelent. Az autó kisodródott, egyenesen neki egy beton lámpaoszlopnak és két fának, majd kigyulladt, mindkét utas belehalt. Walker ekkor még a hetedik Halálos iramban filmen dolgozott, ahol végül testvérei, Caleb és Cody dublőrködésével, és tetemes CGI-jal igyekeztek pótolni Walker jelenlétét.

Meadow Paul Walker és Rebecca Soteros kapcsolatából született, keresztapja Vin Diesel, és komoly Instagram-rajongóbázisa van. A lány 2016-ban 10,1 millió dollárt kapott Roger Rodas vagyonából.

Kiemelt kép: Getty

Ajánlott videó

Olvasói sztorik