Kultúra

Hárít a Porsche: szerintük Paul Walker felelős a saját haláláért

Az autógyár hivatalos közleményben reagált a színész lányának még szeptemberben beadott bírósági keresetére.

Két évvel Paul Walker tragikus autóbalesetét követően lánya, Meadow Rain Walker idén szeptemberben beperelte az észak-amerikai Porsche autógyárat, amelyet azzal vádol, hogy a 2005-ös Porsche Carrera GT, amelyben édesapja és az amatőr autóversenyző Roger Rodas 2013. november 30-án halálukat lelték, számos tervezési hiányossággal rendelkezett. A 16 éves Walker lány keresete szerint a modellben többek között gyárilag hibás volt a kipörgésgátló-rendszer, illetve miután ütköztek az autóval, a beragadó biztonsági öv akadályozta meg Paul Walkert abban, hogy kimeneküljön a lángok közül.

Két hónap hallgatást követően a Porsche észak-amerikai illetősége most közleményt adott ki, melyben azt reagálták Meadow Walker keresetére, hogy az apja gyakorlott használója volt a szóban forgó autótípusnak, így tisztában volt a sportkocsival történő gyorshajtás veszélyeivel és nem szabadott volna hagynia a járművet a baleset idején vezető Roger Rodasnak, hogy olyan nagy tempót diktáljon utcai körülmények között:

A Porsche Észak-Amerika kijelenti, hogy a modell ismerőjeként és gyakorlott használójaként Mr. Walker tudatában volt minden kockázatnak és veszélynek, amit a 2005 Porsche Carrera GT jelentett és ezen ismeretek birtokában akaratlagosan tette ki magát ezen rizikóknak.

Mindemellett a Porschénél azt is tagadják, hogy a sportautó tervezési hibás lett volna, helyette tovább mennek és azzal vágnak vissza, hogy a járművet nem rendeltetésszerűen használták, szakszerűtlen módosításokat hajtottak végre rajta és valójában nem is tartották megfelelően karban, ugyanis szerintük a modell már a baleset előtt meg volt rongálva.

A helyzet tehát úgy fest, hogy miután nyilvánvalóan nem engednek igazukból a felek, így a Walker-ügy minden bizonnyal hamarosan bíróság elé kerül majd.

Forrás: The Wrap via TV GO

Ajánlott videó

Olvasói sztorik