Kultúra

Lena Headey-nek is megvan a maga horrorsztorija Harvey Weinsteinről

A Trónok harca színésznőjét is érte atrocitás Weinstein részéről.

Lena Headey a Twitteren mesélte el a maga nyomasztó esetét a szexuális zaklatások sorával vádolt Harvey Weinsteinnel. A Trónok harca Cersei Lannistere először a 2005-ös velencei filmfesztiválon találkozott Weinsteinnel, ahol még megúszta néhány kellemetlen célzással és kétértelmű gesztussal. ű

Évekkel később találkoztak újra Los Angelesben, ekkor producer folyamatosan a szerelmi életéről kérdezgette a színésznőt, majd hirtelen témát váltva a hotelszobájába invitálta őt, hogy egy forgatókönyvet mutasson neki, ekkor, mint Headey fogalmaz, hirtelen az „energia megváltozott” közöttük. A színésznő elmondása szerint azt válaszolta Weinsteinnek:

 

Munkán kívül egyáltalán nem érdekelsz, kérlek, ne gondold, hogy bármi egyéb okból szálltam be ebbe a liftbe veled. Ez után egy ideig csendben dühöngött. Aztán kiléptünk a liftből és a szobájához mentünk. A keze a hátamon volt, csak menetelt előre egyetlen szó nélkül, teljesen tehetetlennek éreztem magam. Próbálta a kulcskártyáját, nem működött, ekkor nagyon mérges lett. Megragadva a karomat visszavitt a lifthez, át a hotelen az inashoz, kifizette a fuvaromat és a fülembe súgta: senkinek ne beszélj erről, se a menedzserednek, se az ügynöködnek. Beszálltam a kocsiba és elsírtam magam.

Weinsteint ma már Headey mellett egész sor színésznő és modell vádolja változatos súlyú zaklatásokkal, és nem csak a Weinstein Companytől rúgták ki, de több egyéb szakmai céh is kitiltotta soraiból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik