Kultúra

A zaklatással vádolt Marton László mindent tagad

Az MTI-ben kiadott közleményében a rendező röviden reagált Sárosdi Lilla színésznő délelőtti videójára:

Sárosdi Lilla állítása minden valóságalapot nélkülöz. Rágalom! Ezért kénytelen vagyok a megfelelő lépések megtételére.

Marton László

A színésznő a hétvégén Hollywood legnagyobb szexuális zaklatási ügyének közepén állt ki a nyilvánosság elé, hogy 20 évvel ezelőtt molesztálta egy akkori színházigazgató és rendező. Facebookra írta ki nem sokkal a Weinstein-ügy után, hogy 18 évesen egy 45-50 év körül férfi vitte el a kocsijával, majd letolt sliccel ajánlkozott fel Sárosdinak.

A Margit-hídnál – sosem feledem a képet – oldalra nézek látom a parlamentet és előttem a nagyrendező térdel a kocsiülésen letolt sliccel pici löttyedt hímtagja limbál a szemem előtt “Puszild meg “ hallom az instrukciót. Elsírtam magam!

– írta Sárosdi.

Ekkor még nem tudhattuk, hogy kiről van szó, a színésznő a HVG-nek annyit árult el, hogy a rendező a mai napig fiatalokat tanít, és az is a tudomására jutott, hogy nem csak őt zaklatta. Nem sokkal az első poszt után, csütörtökön egy videóban Sárosdi Lilla kimondta zaklatója nevét, azt állítja, hogy

Marton László, a Vígszínház egykori igazgatója molesztálta, aki jelenleg is tanít a Színművészeti Egyetemen. 

Bár a konkrét ügyet nem említik, az SZFE szintén kiadott egy közleményt, amiben leírták, hogy arra törekszenek, hogy csökkentség a diákokat érő jogsértések lehetőségét. „Természetesen, ahogy a világon egyetlen más intézmény, az SZFE sem állíthatja, hogy nem fordulhat elő a falai közt visszaélés, jogszabályokba ütköző cselekmény. Ugyanakkor az egyetem nyilvántartása szerint az elmúlt évtizedekben nem fordult elő zaklatási ügy az intézményben. Egyetemünk egyetlen oktatójával szemben sem kellett az intézményben etikai vizsgálatot folytatni.” – olvasható az egyetem honlapján.

Az SZFE közleményéhez hasonlóan a Vígszínház sem beszélt konkrétumokról, de az MTI-hez alábbi sorokat juttatták el:

A Vígszínház a szabadság, a méltóság, valamint a becsület elleni minden támadást a leghatározottabban elítél. Ezen értékek védelme mindig is a legalapvetőbb feladataink közé tartozott és tartozik.

Kiemelt kép: MTI/Czimbal Gyula

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik