Kultúra

Elkaszálták a Stephen King-féle A köd sorozatot

Alig egy évadot ért meg a horror mesterének 1980-as regényét feldolgozó széria.

Miként azt már megállapítottuk, reneszánszát éli idén Stephen King műveinek filmre varázsolása, hiszen A Setét Torony, a Mr. Mercedes sorozat, a kasszasikerré vált AZ, illetve a Netflixen éppen ma debütáló Bilincsben és 1922 mellett A ködöt is (újra) feldolgozták, jóllehet változó minőségben és változó sikerrel.

Tíz évvel a Frank Darabont rendezte mozis adaptációt követően idén júniusban startolt az amerikai Spike kábelcsatorna műsorán a The Mist, vagyis az 1980-ban megjelent A köd tévés feldolgozása, amely utóbb nem aratott túlságosan nagy sikert az első évadával, pedig a King-rajongók népes táborára építve szép reményekkel indították útjára. Igen ám, csakhogy a színvonal és a történetvezetés olyannyira gyatra lett, hogy a sorozat nézettsége epizódról epizódra csökkent, amely utóbb odavezetett, hogy a Variety szerint

a Spike hivatalosan is bejelentette, nem folytatják a horrorsorozatot.Valamilyen szinten kár érte, hiszen az előzetesei alapján ígéretesnek tűnt és a King-féle alapanyagban is van annyi, hogy sorozatként is fel lehessen dolgozni úgy, hogy izgalmas legyen. Mindenesetre az Idris Elba és Matthew McConaughey nevével fémjelzett A Setét Torony után A köd idén már a második példa arra, hogy King műveiből még mindig gyakran készülnek csapnivaló adaptációk.

Ennél szürkébb már nem is lehetne A setét torony
Stephen King főművének, A setét toronynak a filmváltozata bizonyos szempontból lenyűgöző lett, csak nem úgy, ahogy azt a rajongók, szórakozni vágyók szerették volna. Kritika.

A köd főszerepeit tipikus sorozatszínészek játszották: Morgan Spector (A célszemély, Ügynöklista, Gengszterkorzó) és Alyssa Sutherland (Vikingek), Danica Curcic (A híd, Nobel), Okezie Morro (Suga), Darren Pettie (Mad Men, Ringer – A vér kötelez) és Frances Conroy (Luxusdoki, Amerikai Horror Story).

Kiemelt kép: Spike/Dimension Television

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik