Kultúra

Kitűzték az új Terminátor-mozi premierdátumát

Még közel két évet várni kell rá, de már megvan, hogy mikor érkezik a Terminátor 2 új folytatása.

Még év elején robbant a bombahír, miszerint a Terminátor-franchise jogaitól 2009-ben megváló James Cameron úgy döntött, visszavásárolja azokat, hogy egy reboot formájában újraindítsa a valaha ünnepelt, ám a borzalmas és a mozikban is megbukó Terminátor: Genisys jóvoltából kisiklott filmsorozatot.

Folytatást kap a Terminátor 2, az azóta készült filmeket pedig kukázzák a kánonból
Ráadásul az eredeti felállásban, James Cameronnal, Linda Hamiltonnal és Arnold Schwarzeneggerrel jön a Terminátor 6.

Cameron a közelmúltban több ízben is új infókkal szolgált a Terminátor-projektjével kapcsolatban: előbb júliusban elárulta, hogy valójában nem egy, hanem három filmet tervez, majd most szeptemberben felfedte, hogy ez a reboot az 1990-es Terminátor 2 – Az ítélet napja közvetlen folytatása lesz és Arnold Schwarzenegger mellett Sarah Connor szerepében Linda Hamilton is vissza fog térni benne.

Mostanára olyannyira beindult a projekt, hogy az egyelőre Terminátor 6-ként emlegetett produkció már az előkészületi fázisban mozog és a gyártó Paramount Pictures hivatalosan is bejelentette, hogy

az Egyesült Államokban 2019. július 26-án fogják bemutatni a filmet.

A Terminátor 6 forgatókönyvét Cameron közreműködésével a Sötét Lovag-trilógia és Az acélember szkriptjeit is társíró David S. Goyer, a Fekete-fehér, igen, nemet jegyző Justin Rhodes és a Terminátor – Sarah Connor krónikái sorozaton is dolgozó Josh Friedman írja. Az pedig már korábban biztossá vált, hogy a filmet a tavaly a hatalmas sikerré vált Deadpoollal bizonyító Tim Miller fogja rendezni.

Cameron és Miller egy héttel ezelőtti közös interjújából kiderült, a Terminátor 6 központi figurája pedig egy 18 éves nő lesz, aki fontos szerepet játszik majd az Ellenállásban. Ahogy az lenni szokott, a jövőből is érkeznek majd új karakterek, akiket Sarah Connor és a Skynet küld majd. Mindez egyben azt is jelenti, hogy a hivatalos kánonnak többé már nem lesz része az előző három Terminátor-film.

Forrás: Variety, kiemelt kép: Carolco Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik