Kultúra

J.J. Abrams élőszereplősíti a Your Name című animét

A feldolgozás szkriptjét egy nemrégiben Oscarra jelölt forgatókönyvíró dolgozza ki.

J.J. Abrams fogja producerálni a tavaly Japánban kasszasikerré vált Your Name című anime hollywoodi filmváltozatát, melynek forgatókönyvét az Érkezés szkiptjéért tavaly Oscarra jelölt Eric Heisserer írja.

A mozifilm a Paramount Pictures, a Bad Robot és a Toho produkciós cég gyártásában készül.

A saját történetéből Sinkai Makoto írta és rendezte Your Name (előzetes itt) két középiskolásról, egy tokiói fiúról és egy vidéken élő lányról szól, akik rájönnek, hogy álmukban testet cserélnek.

Az időutazós és a nemi szerepcserékről fantáziáló szerelmi történet tavaly minden idők második legnagyobb bevételt hozó hazai gyártású filmje lett Japánban több mint 21 milliárd jenes (50 milliárd forintos) bevételével. A rekordot szintén egy animációs film, a Mijazaki Hajao írta és rendezte, 2001-ben bemutatott, majd Oscar-díjjal kitüntetett Chihiro Szellemországban című alkotása tartja.

A Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetsége (LAFCA) tavaly Sinkai Makoto munkáját választotta az év legjobb animációs filmjének.

A feldolgozást bejelentő közleményben Sinkai úgy fogalmaz, várakozással tekint az élőszereplős változat elkészítésére. Úgy véli, a japán képzeletvilággal, japán animációs technikával forgatott eredeti alkotás és a hollywoodi filmes tudás ötvözete révén új lehetőségek nyílhatnak meg a produkció előtt.

Forrás: MTI, kiemelt kép: Getty Images/Frazer Harrison

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik