Kultúra

A Tűnj el! rendezője J.J. Abrams-szel készít új HBO-s sorozatot

A Key and Peele szkeccssorozatának komikusa, Jordan Peele mindenkit meglepett első játékfilmjével, a társadalomkritikus Tűnj el!-lel. A mozis sikerek ellenére Peele úgy látszik nem feledkezett meg a televízióról sem, ő lesz az egyik producere az HBO készülő drámasorozatának, a Lovecraft Country című regény adaptációjának.

Jordan Peele a televíziózás világából robbant be Hollywoodba, köszönhetően a Tűnj el!-nek. Az innovatív horrorfilm azért tudott a zsánerre nem jellemző kritikai sikereket elérni, mert az ijesztgetésen kívül szatíraként is működik, egyszerre szedi ízekre a rasszizmust és az erőltetett politikai korrektséget is.

Peele produkciós cége, a Monkeypaw Productions összeállt J.J. Abrams Bad Robot nevű cégével, illetve a Warner Bros. Television stúdióval, hogy az HBO képernyőjére vigyék Matt Rush 2016-os regényét, a Lovecraft Countryt. Peele és Abrams mellett Ben Stephenson és Misha Green is producerként fognak tevékenykedni, utóbbi pedig a pilot forgatókönyvéért is felelős. Az Underground című sorozatot jegyző Misha Green így nyilatkozott az új projektről:

Amikor először olvastam a Lovecraft Countryt, tudtam, hogy megvan benne a kellő potenciál ahhoz, hogy ne hasonlítson semmi máshoz, ami jelenleg a televízióban látható.

A regény története egy 22 éves férfi, Atticus Black életét követi nyomon, aki az 50-es éves Amerikájában keresi az édesapját. Csatlakozik hozzá Letitia nevű barátja, illetve George bácsikája is, az út során pedig mindhárman szembesülnek a déli államokra jellemző intenzív rasszizmussal.

Az biztos, hogy jó ötlet volt Peele-re bízni a rasszizmus témát, hiszem már a Tűnj el!-ben is bebizonyította, hogy kreatív módon tudja afroamerikai szemszögből bemutatni az őket ért atrocitásokat. A szereposztás és a bemutatás dátuma egyelőre ismeretlen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik