Kultúra

Wahorn András: „Tovább ezt nem!”

Szerinte Orbán ellen elég lenne ez az egy mondat.

Wahorn András a Klubrádióban a kormány legnagyobb bűnének nevezte, hogy fölébresztette az emberek legrosszabb ösztöneit, a gyűlöletet és a félelmet. Ha most csöppenne Magyarországra, úgy érezné, ez a demokrácia csúcsa, de nem most érkezett.

Félelmetes, de lehet, hogy azt képzelik, hogy húsz évig lesznek a nyakunkon, és a főügyész nem fog elítélni egyetlen fideszest sem

– így reagált arra, hogy a Fidesz megszavazta a korrupciós bűnök elévülésének kitolását 12 évre.

A Kúria szerint Polt nevezhető bűnsegédnek
Jogerősen is pert nyert Szigetvári Viktor a legfőbb ügyész ellen.

Az Orbán-hitről

Az avantgárd festőművész, filmes és zenész azért tartja érdekesnek korunkat, mert az emberek az interneten mindig megtalálják saját hülyeségeik magyarázatát. A fideszesek egy részén semmi nem segít. Ők angyalnak látnák Orbán Viktort akkor is, ha szarvakat növesztene. A probléma az, hogy a nem fideszes többség is sokfélét gondol. Valahogy össze kellene fogni.

Meg kell értetni a nem fideszes emberekkel, hogy most nem az ellentétek fontosak. A magyar lélekben van, hogy mindig jobban tudjuk, mint a másik, de uralkodni kellene a magyarságunkon, mert meg kell szünteti azt, ami van. Mindennek az összefogásról kell szólnia mostantól.

Wahorn András szerint a magyarok közösen cseszték el az uniós csatlakozást, a Fidesz is, a szocik is és mindenki. Az elmúlt hét év fideszes hazugságai abban különböznek az előzőektől, hogy a magyarokat szembefordítják a Nyugattal, ahonnan a civilizáció és az esély a felemelkedésre jön.

Van nagyobb bűn

Soha a történelemben ilyen sansza nem volt az országnak, több mint tíz éve kapjuk az uniós forrásokat, Európa mindent elkövet azért, hogy felemeljen minket, az utóbbi nyolc évben mi mindent elkövetünk azért, hogy visszasüllyedjünk. Ez egy akkora bűn, amit nem lehet megengedni. Ennél csak egy nagyobb bűn van, hogy a kormány fölébresztette az emberek legrosszabb ösztöneit, a gyűlöletet, a félelmet és erre játszik, pedig a kreativitást, a tenni akarást kellene felébreszteni.

A kormány elérte, hogy az emberek egy része bármi rosszat lát, a gonosz migráns jut eszébe.

De az emberek többsége tudja, hogy másik kormány kell, csak nem képesek egyetérteni és kimondani egy közös mondatot. Pedig csak egyetlen mondatot kellene kimondani.   Hogy tovább ezt nem!

A zenében már volt forradalom

A mindennapos éneklést jó ötletnek tartja.

Mi öregek úgy látjuk, mintha ma már ez nem lenne, de a fiataloknak borzasztóan fontos a zene.

Az egykori Bizottság tagja szerint hatalmas forradalom történt a zenében.

Korábban politikai kapcsolatok és szerencse nélkül nem lehetett lemeze senkinek Magyarországon. Most a telefonomon felveszek valamit, egy perc múlva Dél-Afrikában nézhetik, és ha jó, fogják élvezni, ez pedig fantasztikus.

A huszadik században a művészet lázadás volt, ma már nem az alkotáshoz, hanem a választáshoz kell a tehetség, megtalálni azt az előadót, aki rezonál a lelkünkre. Wahorn Andrást 2007-ben a Magyar Köztársaság Érdemrend Tisztikeresztjével tüntették ki.

(Kiemelt kép:MTI/ Koszticsák Szilárd)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik