Belföld
AppleMark

A Kúria szerint Polt nevezhető bűnsegédnek

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2017. 09. 20. 08:41

Jogerősen is pert nyert Szigetvári Viktor a legfőbb ügyész ellen.

A Kúria szerint 2015 tavaszán az Együtt akkori elnöke nem gázolt Polt Péter becsületébe, amikor bűnsegédnek nevezte a Quaestor-ügyben. Az ügyészséget is lehet fideszesnek minősíteni – írja az Index. A pert a legfőbb ügyész és az ügyészség indította Szigetvári Viktor ellen, aki elfogultsággal vádolta és többször beszélt arról, hogy az ügyészség azért hagyta szabadon tevékenykedni Tarsoly Csabát, mert Polt Péter lánya Tarsoly titkárának élettársa volt, felesége pedig vezető pozíciót töltött be a Quaestor felügyeleti szervénél.

Polték szerint Szigetvári Viktor megsértette személyiségi jogaikat, jó hírnevüket és a becsületükbe gázolt. Sérelemdíjat, nyilvános bocsánatkérést vártak.

A Kúria szerint ugyanakkor a bíróságok korábban jól döntöttek, amikor arra jutottak, hogy Szigetvári véleményt és nem tényt közölt. Személyi jogot akkor sértett volna, ha véleménye minden ténytartalom nélküli gyalázkodásnak minősülne, de

léteznek tények, amelyek a vélemények megfogalmazására alapot adtak.

A Kúria ilyen ténynek tartotta, hogy Tarsoly Csabát csak a nyomozás elrendelése után két héttel vették őrizetbe és az is, hogy Polt Péter lánya élettársi kapcsolatban él a Quaestor-csoport egyik vezető tisztségviselőjéhez kapcsolódó személlyel.

polt-peter(210x140).jpg (Array)
Polt Péter visszautasította, hogy lánya barátjának kihallgatásáról kérdezzék
Aki a Quaestor-ügy fő vádlottja, Tarsoly Csaba titkára volt.

Az ügyészség fideszes minősítése is politikai vélemény, amely így nem minősül személyiségi jogot sértő kitételnek – írta a Kúria, amely arra kötelezte Poltot, hogy 100 ezer forint felülvizsgálati eljárási költséget térítsen meg az államnak.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

This general view taken on August 15, 2018, shows abandoned vehicles on the Morandi motorway bridge after a section collapsed in the north-western Italian city of Genoa. 
At least 30 people were killed on August 14, when the giant motorway bridge collapsed in Genoa in northwestern Italy. The collapse, which saw a vast stretch of the A10 freeway tumble on to railway lines in the northern port city, was the deadliest bridge failure in Italy for years, and the country's deputy transport minister warned the death toll could climb further. / AFP PHOTO / Piero CRUCIATTI / AFP / Piero CRUCIATTI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.