Belföld

A Kúria szerint Polt nevezhető bűnsegédnek

Jogerősen is pert nyert Szigetvári Viktor a legfőbb ügyész ellen.

A Kúria szerint 2015 tavaszán az Együtt akkori elnöke nem gázolt Polt Péter becsületébe, amikor bűnsegédnek nevezte a Quaestor-ügyben. Az ügyészséget is lehet fideszesnek minősíteni – írja az Index. A pert a legfőbb ügyész és az ügyészség indította Szigetvári Viktor ellen, aki elfogultsággal vádolta és többször beszélt arról, hogy az ügyészség azért hagyta szabadon tevékenykedni Tarsoly Csabát, mert Polt Péter lánya Tarsoly titkárának élettársa volt, felesége pedig vezető pozíciót töltött be a Quaestor felügyeleti szervénél.

Polték szerint Szigetvári Viktor megsértette személyiségi jogaikat, jó hírnevüket és a becsületükbe gázolt. Sérelemdíjat, nyilvános bocsánatkérést vártak.

A Kúria szerint ugyanakkor a bíróságok korábban jól döntöttek, amikor arra jutottak, hogy Szigetvári véleményt és nem tényt közölt. Személyi jogot akkor sértett volna, ha véleménye minden ténytartalom nélküli gyalázkodásnak minősülne, de

léteznek tények, amelyek a vélemények megfogalmazására alapot adtak.

A Kúria ilyen ténynek tartotta, hogy Tarsoly Csabát csak a nyomozás elrendelése után két héttel vették őrizetbe és az is, hogy Polt Péter lánya élettársi kapcsolatban él a Quaestor-csoport egyik vezető tisztségviselőjéhez kapcsolódó személlyel.

polt-peter(210x140).jpg (Array)
Polt Péter visszautasította, hogy lánya barátjának kihallgatásáról kérdezzék
Aki a Quaestor-ügy fő vádlottja, Tarsoly Csaba titkára volt.

Az ügyészség fideszes minősítése is politikai vélemény, amely így nem minősül személyiségi jogot sértő kitételnek – írta a Kúria, amely arra kötelezte Poltot, hogy 100 ezer forint felülvizsgálati eljárási költséget térítsen meg az államnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik