Kultúra

Indiana Jones 5: kész a forgatókönyv, Shia LaBeouf nem tér vissza

Mindezt a régészprofesszor utolsó moziját író David Koepp árulta el egy interjúban.

Még tavaly márciusban vált hivatalossá, hogy ismét Harrison Ford főszereplésével készül az Indiana Jones 5, amelyről eddig azóta is annyit lehetett tudni, hogy a produkciót immár hagyományos módon rendező Steven Spielberg mellett a Lucasfilmet is vezető Kathleen Kennedy, illetve Frank Marshall lesznek a producerei, a forgatókönyvét pedig az a David Koepp írja, akinek a franchise szégyenfoltjának tekintett Indiana Jones és a kristálykoponya királysága sztoriját is köszönhetjük.

George Lucas nélkül készül az Indiana Jones 5
Ezt a régészprofesszor következő kalandját író David Koepp árulta el egy interjúban.

Most, több mint egy évvel a produkció bejelentését követően Koepp az Entertainment Weekly magazinnak interjút adva bejelentette, hogy elkészült a szkripttel, amelyből az előző részben megismert és a botrányairól is hírhedt Shia LaBeouf által megformált Mutt Williams figurája teljesen ki lett hagyva.

Azt egészen biztosan állíthatom, hogy Harrison játssza majd Indiana Jonest. Shia LaBeouf karaktere viszont nem lesz benne a filmben.

– árulta el Koepp, akit hiába is nyüstölt az EW munkatársa, a sztoriról nem volt hajlandó részleteket csepegtetni. Ugyanakkor azt még hozzátette, hogy a forgatókönyvvel ő és a producerek is meg vannak elégedve.

Egy nagyon értékes műkincset fognak keresni a filmben. A forgatókönyvvel nagyjából mindenki elégedett. Természetesen végtelenül sok munka vár még ránk, ráadásul Steven épp most fejezte be a The Post forgatását… Ha a csillagok is úgy akarják, ez lesz a következő filmje.

– mondta Koepp, hangsúlyozva, hogy a produkció beindítása immár Spielbergen és Fordon múlik.

Az 54 éves Koeppnek egyébként az Indiana Jones 5 forgatókönyve már az ötödik munkája lesz, amelyből aztán Spielberg filmet rendez, ugyanis a kiábrándító Indiana Jones 4 mellett korábban a Jurassic Park, Az elveszett világ: Jurassic Park és a Világok harca szkriptjét is ő vetette papírra.

Spielberg elárulta, milyen sorsot szán Indiana Jonesnak
Az Oscar-díjas rendező egy interjúban hintette el, mire számíthatunk majd a hamarosan forgó Indiana Jones 5 végén.

Az egyelőre cím nélküli Indiana Jones 5-öt Koepp szavai alapján vagy még idén, vagy a jövő év elején kezdhetik el forgatni és a gyártó Paramount Pictures által már tavaly kitűzött premierdátum értelmében a kész produkciót 2019. július 19-én fogják bemutatni az amerikai mozikban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik