Kultúra

Már biztosan John Williams szerzi a Star Wars 8 és az Indiana Jones 5 zenéjét

Ezt maga az ötszörös Oscar-díjas komponista erősítette meg egy interjúban.

Megnyugodhatnak a Star Wars- és az Indiana Jones-rajongók, ugyanis a két franchise következő részeinek zenéjével már tuti nem lesz gond, miután a zseniális John Williams bevállalta mind a kettőnek a komponálását. A 20. század legnagyobb hollywoodi zeneszerzője a Variety-nek árulta el, hogy hiába is immár 84 éves, ő akarja készíteni a kérdéses mozik muzsikáját, amelyre a Csillagok háborúja esetében még egy érdekes magyarázattal is szolgált:

Ha képes leszek rá, kétségkívül meg is fogom csinálni. Elmondtam Kathy Kennedy-nek (a Lucasfilm elnökének), hogy boldoggá tesz a dolog, azonban a valódi oka az, hogy nem szeretném, ha más szerezné a zenét Daisy Ridley-nek.

Magyarán a rajongókhoz hasonlóan a mester is nagyon odáig van Az ébredő Erőben Rey-ként bemutatkozott fiatal színésznőért. Márpedig ha minden jól megy ez azt is jelentheti, hogy Williams a kilencedik epizód zenéjének komponálását is elvállalja majd.

Mivel a Star Wars VIII forgatása már hetek óta tart, ezért legközelebb annak a zenéjét fogja készíteni az öt Oscarral és négy Arany Glóbusszal kitüntetett élő legenda. A nyolcadik epizód 2017. december 15-én, míg a Steven Spielberg rendezésében és ismét Harrison Ford főszereplésével készülő Indiana Jones 5 2019. július 19-én fog a mozikba kerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik