Kultúra

Liam Neeson Mély Torokként jelentkezett be ismét az Oscarért

A színész már az előzetesében is zseniális a Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House című filmnek, amely a legendás informátorról fog szólni.

A Will Smith nevével fémjelzett 2015-ös Sérülést is jegyző Peter Landesman írta és rendezi a Mark Felt: The Man Who Brought Down The White House című filmet, amely a címben is megénekelt Mark Feltről, alias Mély Torokról szól. Az új előzetest kapó produkció főhőse azzal vált hírhedté, hogy a ’70-es években az FBI egyik vezetőjeként jelentett a sajtónak az amerikai kormányról.

A filmben Liam Neeson fogja alakítani Feltet, aki miután már 30 éve szolgált az FBI-nál, 1972-ben a szövetségi nyomozó iroda második emberének nevezik ki, hogy a Fehér Házban teljesítsen szolgálatot. Felt ekkor úgy dönt, hogy a Washington Post titkos informátorává válva elkezd jelentéseket leadni a Richard Nixon vezette kormány belső ügyeiről, miközben jól tudja, súlyos megtorlás lehet az ára tevékenységének. Az évtizedekig csak a titokzatos Mély Torokként emlegetett Felt végül 1972-73 között adott szivárogtatott információkat, melyekkel nagyban hozzájárult a Watergate-botrány leleplezéséhez is.

A Felt szerepében remeknek ígérkező Neeson mellett a hozzá hasonlóan Oscar-jelölt Diane Lane, a Golden Globe-díjas Michael C. Hall, továbbá Tony Goldwyn, Josh Lucas, Maika Monroe, Marton Csokas és Tom Sizemore játszik még a filmben, amely szeptember 29-én fog debütálni az amerikai mozikban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik