Kultúra

Ősszel érkezik a magyar mozikba George Clooney új filmje

Jön a Matt Damon főszereplésével készült Suburbicon, amely máris a díjszezon egyik favoritjának tűnik.

A négyszeres Oscar-díjas Coen-fivérekkel közösen írt forgatókönyvből rendezte legújabb filmjét George Clooney, aki a neki szánt főszerepet átadta, és inkább rendezőként vetette bele magát az ősszel debütáló Suburbicon munkálataiba. A Coen-fivérekkel közös alkotás első trailere még csak a napokban látott napvilágot, de a hozzáértők már most neves díjak várományosaként emlegetik a filmet.

Izgalmas, rendkívül vicces és sötét komédia, amelynek cselekményében átlagemberek rossz döntéseinek sorozatát követhetjük végig

– így jellemezte George Clooney a legújabb rendezését, amely a Velencei Filmfesztiválon fog debütálni.

George Clooney új filmje fogja megnyitni a velencei filmfesztivált
A Suburbicon című misztikus krimit a Coen fivérekkel közösen írt forgatókönyvből forgatta a színész-rendező.

A Suburbicon forgatókönyvét Ethan Coen és Joel Coen bő 20 éve kezdte el kidolgozni, de a gyártás akkor nem tudott megvalósulni. 2005-ben aztán ugyan elkezdődtek a munkálatok, a sztorit ekkor kicsit agresszívabbá tették és a történetet áthelyezték 1959-be, a megvalósítás ideje azonban csak nemrégiben érkezhetett el. A Coen-fivérek a főszerepet eredetileg Clooney-nak szánták, akárcsak legutóbb az Ave, Cézár! esetében, de mivel az Oscar-díjas színész (saját bevallása szerint) az utóbbi időben szívesebben áll a kamera másik oldalára, a lehetőséget átadta a Golden Globe-díjas Oscar Isaac-nek.

A szatirikus thriller cselekménye egy kitalált kisvárosban játszódik, éppen olyanban, mint amilyenből eredetileg Matt Damon is származik. Itt éli idilli, majd kisvártatva rémálommá változó életét a Lodge család. A családfő az otthonát érő betörést követően kénytelen megismerkedni a város sötét, árulásban, csalásban és erőszakban bővelkedő oldalával, miközben meg kell harcolnia szerettei biztonságáért is.

Matt Damon kinyír egy csomó embert George Clooney új filmjében
Előzetest kapott a Suburbicon című misztikus krimivígjáték, amely egy békés kisvárosban fog játszódni.

A film vitathatatlanul magán hordozza minden alkotó kézjegyét, így például a Coen-fivérektől megszokott abszurd, morbid és igencsak véres fordulatokat, és a Clooney-ra jellemző kiváló színészválasztást. Az alkotás a Velencei- és a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválokon kerül a szakemberek elé, majd

az amerikai mozikkal egy időben, október 27-én debütál a hazánkban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik