Kultúra

Rendező nélkül maradt a Sebhelyesarcú-remake

Viszont az már megvan, hogy ki fog Al Pacino örökébe lépni Tony Montana szerepében.

Új szelek fújnak a Universal Pictures stúdió által februárban bejelentett Sebhelyesarcú-remake háza táján, ugyanis alig két hónappal azt követően, hogy a gengszterfilm rendezőjeként megnevezték David Ayert, a The Hollywood Reporter most arról számol be, hogy a direktor kiszállt a produkcióból.

Ez nyilván eléggé kényelmetlen (és a hír elterjedése miatt kellemetlen is) a készítőknek, akik ugyanakkor újabb előrelépést is fel tudnak mutatni az előkészületeket illetően, tudniillik megtalálták Tony Montana új megformálóját, aki a tavaly a Zsivány Egyessel világszerte ismertté vált Diego Luna lesz.

Getty Images

Ami Ayer lehetséges utódját illeti: a legutóbb az Öngyilkos osztaggal jelentkező direktor bejelentését megelőzően az a hír járta, hogy az idén négy Oscarra jelölt Hell or High Watert jegyző David Mackenzie, illetve a Hancock és A túlélő direktora, Peter Berg is esélyes a munkára. Az ő nevük állítólag továbbra is szerepel a Universal rendezőválasztós kalapjában, amelybe azóta már a Kiképzést, A védelmezőt és az új A hét mesterlövészt is készítő Antoine Fuqua neve is bekerült.

Összességében tehát egyet lépett hátra és előre is az előkészítés alatt álló remake, melyet Ethan Coen és Joel Coen ír és producerál. A Universal terve szerint a film 2018. augusztus 10-én fog mozikba kerülni.

Az Oliver Stone forgatókönyvéből, Brian De Palma rendezésében és Al Pacino főszereplésével készült A sebhelyesarcú szintén a Universal égisze alatt készült és talán kevesen tudják, hogy már az is feldolgozás volt, hiszen az eredetit még 1932-ben mutatták be. Mindazonáltal De Palma filmje újkori klasszikussá vált, miközben világszerte 65,9 millió dollárt termelt és 1984-ben három Golden Globe-ra is jelölték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik